Слънчево време днес и типично летни температури - 32° в

...
Слънчево време днес и типично летни температури - 32° в
Коментари Харесай

Проливни валежи и съществено захлаждане утре

Слънчево време през днешния ден и типично летни температури - 32° в Лом, Видин и Русе, 31° в Оряхово и Сандански, 30° в Хасково, В. Търново и Плевен.

Предстои внезапна и основна смяна.



В околните часове със мощен вятър ще стартира да прониква по-хладен въздух. През идващото денонощие в цялата страна ще бъде доста прохладно. Ще има превалявания и гръмотевици, с условия за местни обилни количества и градушки.

Още през нощта в северозападните елементи от страната, а до сутринта и в Североизточна България, ще се развият гръмотевични стихии.

През деня на доста места ще има превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. След обяд преваляванията ще стопират, най-късно в Южна България. Максималните температури в множеството региони ще бъдат с към 10° по-ниски, спрямо през вчерашния ден, от 15° до 20°, тук-там в Южна България – до 26°.

Много прохладно и с превалявания ще бъде и по Черноморието. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. След обяд преваляванията ще стопират, първо по северното крайбрежие. Температурите и там ще се намалят и следобяд ще са сред 13° и 16°.

Лоши условия за туризъм в планините на следващия ден. Ще бъде прохладно, на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии, а със захлаждането по най-високите елементи още веднъж ще превали и сняг.

Причина за внезапната смяна във времето у нас е добре изразен леден атмосферен фронт, който минава през Балканите. На картата се вижда разположението на валежната зона, обвързвана с него на следващия ден. Освен на Балканите, превалявания ще има и на Британските острови, в Нидерландия, Дания. В по-голямата част от Европа, която остава под въздействието на просторен антициклон, ще бъде слънчево, а в страните от Западна Европа – и по-топло от нормалното за сезона.



И у нас, през идващите дни ще доминира слънчево време, с възможност за следобедни валежи в неделя. Температурите ще се покачват и в събота още веднъж ще надвишават 30°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР