Слънчево ще се задържи и днес времето в по-голямата част

...
Слънчево ще се задържи и днес времето в по-голямата част
Коментари Харесай

Вероятност за валежи и гръмотевични бури през почивните дни

Слънчево ще се задържи и през днешния ден времето в по-голямата част от страната, с купесто-дъждовна облачност основно в планинските региони, където тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен, по Черноморието – югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 17° на морските носове Шабла и Калиакра до 27° във Видин.

Максималните температури на следващия ден ще се покачат, по отношение на през днешния ден, и ще бъдат сред 25° и 30°, в София - към 26°. Ще се задържи слънчево, с повече облаци още веднъж в планинските региони. В Източна България и по Черноморието ще духа слаб южен вятър. Максималните температури там ще са сред 19° и 23°. Вълнението на морето ще бъде едва, а температурата на морската вода – от 14° до 16°.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, след обяд с купеста облачност, само че превалявания съвсем не се чакат.

Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Температурите и там ще се покачат и оптималните в курортите ще са сред 12° и 17°, в Банско - 23°.

Слънчево време и стопляне следва на следващия ден освен у нас, само че и на всички места на Балканите, както и на Апенините. Топло за средата на май ще се задържи времето и в по-голямата част от Западна и Централна Европа. Под въздействие на просторен многоцентров циклон в северната половина от континента ще бъде прохладно, на доста места с превалявания от дъжд, в Норвегия и от сняг.

У нас, слънчево и още по-топло ще бъде в петък, само че през почивните дни се покачва вероятността за превалявания, тук-там интензивни, съпроводени от гръмотевични стихии и градушки, в събота в следобедните часове на повече места в Западна и Централна България, а в неделя - в Централна и Източна България, както и в планините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР