Слънчево ще е времето днес, няма да вали. Североизточен вятър

...
Слънчево ще е времето днес, няма да вали. Североизточен вятър
Коментари Харесай

Жълт код за жега в почти цялата страна, валежи се задават през уикенда -

Слънчево ще е времето през днешния ден, няма да вали. Североизточен вятър ще разхлажда малко в жегата. Жълт код за рискови горещини е разгласен в съвсем цялата страна, като се изключи регионите към София, край морето и в Смолянска област. 

Максималните температури ще са сред 34° и 39°, в столицата - към 34 градуса, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

В планините ще бъде слънчево. След обяд над Източна Стара планина, Странджа и Сакар ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27°, а на 2000 метра - към 20 градуса. 

Малко облаци ще има край морето, само че и там не се чакат превалявания. Термометрите на брега ще се качат до 31°, а измежду вълните от 1-2 бала - до 26 градуса. 

През почивните дни ще прониква студен въздух и температурите ще се намалят, в неделя оптималните ще са от 23°-24° в западните до 32°-33° в източните региони. В събота над Западна, а в неделя и над Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици, вероятни са и градушки.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР