Слънчево ще е и днес, като в близките часове ще

...
Слънчево ще е и днес, като в близките часове ще
Коментари Харесай

Слънчево до края на деня, 30 градуса в петък и събота

Слънчево ще е и през днешния ден, като в околните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планините и крайните североизточни региони ще превали. Ще бъде по-топло, спрямо през вчерашния ден, с оптимални температури сред 18 и 23 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан северозападен вятър.

През нощта облачността ще се усили и на обособени места в северозападните региони ще превали. В Източна България и по долината да Струма ще духа до сдържан южен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса, а оптималните сред 17° и 22°, в София - към 17°.

През деня облачността ще е променлива, в доста региони по-често забележителна и на отделени места в северозападната половина от страната ще превали слаб дъжд. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, вечерта от изток и ще бъде слаб до сдържан.

В планините през днешния ден ще остане слънчево. Утре ще има забележителна облачност и на обособени места ще превали, като границата сред дъжд и сняг ще бъде прекомерно високо - на надморска височина към 2200 метра.

Ще духа сдържан югозападен, по най-високите върхове мощен западен вятър. Максималните температури в курортите ще бъдат сред 7 и 12 градуса.

Валежи от дъжд ще има на Пиренейския полуостров , Южна Франция, северните региони на Италия, Австрия и Унгария, както и в северните региони на Англия. Превалявания от дъжд, само че и от сняг, ще има на доста места в Източна Европа, а в северните региони на Скандинавския полуостров ще вали единствено сняг.

На Балканите валежи ще има единствено в северозападните региони, където понижението на температурите ще продължи.

И у нас в сряда превалявания и гръмотевици ще има още веднъж основно в северозападната половина от страната.

През идващите дни ще има и слънчеви часове, само че и региони с превалявания, тук-там съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от югозапад, с него ще прониква по-топъл въздух, температурите ще се покачват и в петък и събота в обособени региони е допустимо да доближат 30 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР