Слънчевият витамин е от съществена важност за поддържане на нормалното

...
Слънчевият витамин е от съществена важност за поддържане на нормалното
Коментари Харесай

5-те най-чести грешки, които допускаш при приема на витамин D

Слънчевият витамин е от основна значимост за поддържане на естественото действие на редица тъкани и органи. Дефицитът на витамин D е постоянно срещан – в от 50 до 90% от популацията съгласно обитаемото място, което постанова да се сложи въпросът за приема му под формата на капки или таблетки.

Знаейки, че витамин D е източник на здраве за костите, зъбите, опорно-двигателния уред, оказва помощ да се реализира ремисия при автоимунни болести, грижи се за модулирането на вродената и добитата имунна система, защищава от вирусни болести, сполучливо се оправя с някои проблеми с щитовидната жлеза, репродуктивната система, хормоните и кожата, евентуално приемаш витамин D.
3 метода да се заредите с повече витамин D от ежедневното си меню
Витамин D може да бъде набавен в задоволителни количества от хранителни артикули. Ако витаминът продължава да е в недостиг в организма, хор...

Ако обаче го правиш неправилно, то резултатът ще е нулев, като е допустимо и неправилният банкет да докара до увреждания и здравословни проблеми. Приготвили сме ти най-честите неточности, които се позволяват при банкет на витамин D3, с цел да помогнем да възстановиш равнищата в организма пълноценно, елементарно, бързо и безвредно за здравето.

1.       Не приемаш вярната доза

На множеството опаковки ще прочетеш доза от към 400 IU. Това обаче е минимумът и той е непълен, в случай че страдаш от автоимунно заболяване. Повечето ревматолози предписват най-малко 1000 IU, а някои източници сочат по-големи изгоди от банкет към 3000 IU. Ако решението за банкет е на пациента и не е подплатено с проучвания, добре е да се съблюдават напътствията на опаковката. В случай, че дефицитът е потвърден и лекарят е предписал по-голяма доза – приемът би трябвало да е съгласно предписанието.

2.       Пропускаш да приемаш витамин К с витамин D

Много малко хора знаят, че витамин Д3 следва се приема дружно с К2. При дефицит на К2 и банкет на ударни дози Д3 дълго време се следят странични резултати, неподходящи да здравето. Сред тях е фактът, че Д3 се натрупва в бъбреците, а не, където е нужно. Комбинираната формула – Д3 + К2 е най-благоприятен избор, защото производителят е балансирал идеално нужните равнища на тези два витамина.
Това е единствената храна, посредством която може да си набавим 100% от дневната доза витамин Д
Витамин Д постоянно се назовава " безоблачен витамин ", тъй като се синтезира в кожата по натурален път при излагане на слънчевата светлина. Не е из...

3.       Събираш слънце със слънцезащитен артикул

Да, това също е банкет на витамин D, само че е натурален – от слънчевите лъчи. Чудесно е, че пазиш кожата си и предприемаш превантивни ограничения против стареенето ѝ и кожния рак, само че слънцезащитните артикули не разрешават да се синтезира витамин D. Оставяй най-малко по 20-30 минути дневно ръцете от китките до рамото незащитени, с цел да си набавиш скъпия витамин от слънцето.

4.       Не приемаш верния витамин D

Ако на опаковката ти написа D2, то изборът ти е неверен. Витамин D3 е този, който ти е необходим. Той се усвоява доста по-пълноценно и е доста по-ефективен от D2. Редица проучвания като тези, оповестени в NIM, потвърждават този факт. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9771862/

5.       Пропускаш, че приемът даже на витамин може да е рисков при превишаване на нормите
По какъв метод витамин D въздейства на артериите ни
Витамин D е прочут с многочислените си свойства и знаем, че синтезът му може да се реализира и от слънчевата светлина. При обикновено изла...

Макар и рядко, витамин D3 е отровен при банкет на количество доста по-високо от допустимото. Макар витамин, това въпреки всичко е лекарствен артикул и всичко, обвързвано с него, следва да бъде разисквано с лекаря.

Статията има единствено осведомителен темперамент и не заменя консултацията с доктор. Съветваме ви да не се занимавате със самолечение.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР