Слънчеви панели на покрива ще осигуряват 20% от необходимата енергия

...
Слънчеви панели на покрива ще осигуряват 20% от необходимата енергия
Коментари Харесай

Слънчеви панели и събиране на дъждовна вода сред идеите на ЦСКА-София за стадион „Българска армия“

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Слънчеви панели на покрива ще обезпечават 20% от нужната сила за зареждането на целия стадион - това оповестиха от ЦСКА-София във втората част от рубриката " Знаете ли, че... ", с която показват концепциите си за бъдещия стадион " Българска войска ".

След като преди седмица от клуба обявиха че 45% от площите към стадиона ще бъдат върнати на Борисовата градина, в този момент насочват вниманието към въпросите за околната среда. " Опазването ѝ е измежду основните ни цели в идейния проект ", пишат алените.

" Отоплението и охлаждането на стадиона ще бъдат обезпечени, като комбинираме така наречен термопомпи " въздух-вода " с спомагателни електрически устройства, захранвани от слънчеви панели ", показват от ЦСКА-София. Водоснабдяването ще бъде обезпечено посредством модерна технология за събиране на дъждовна вода.

Стремежът на алените е същинската работа построяването на нов стадион да стартира напролет или лятото на 2023 година Министерството на спорта към този момент разгласи, че ще се работи за основаване на взаимно сдружение. Държавата ще взе участие с терена, а ЦСКА-София - с финансовата инвестиция.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР