Слънчевата сонда “Паркър”, която НАСА изстреля през 2018 г., изпрати

...
Слънчевата сонда “Паркър”, която НАСА изстреля през 2018 г., изпрати
Коментари Харесай

Слънчевата сонда “Паркър” изпрати обратно 22 гигабайта данни

Слънчевата сонда “Паркър”, която НАСА изстреля през 2018 година, изпрати първите си данни назад на Земята, оповестиха от галактическата организация. Сега учените би трябвало да проучват общо 22 гигабайта информация.

Неочаквано за екипа, “Паркър” работи доста по-добре в орбита към Слънцето, в сравнение с посочваха предварителните проби на сондата. Тя е съумяла да изпрати с 50% повече информация, в сравнение с екипът е очаквал.
Сонда на НАСА откри планета, сходна на Земята Открити са три екзопланети, за които учените считат, че ще бъдат "сред най-любопитните цели за бъдещи изследвания "
“Паркър” ще направи общо 24 обиколки на Слънцето, като последните три обиколки ще бъдат доста по-близо, в сравнение с всеки различен галактически уред.

Сондата ще навлезе в короната на Слънцето – нажежената “атмосфера” на нашата звезда и учените се надяват данни точно от там да разбият някои от митовете за нашата звезда.
НАСА ще посети метеорит с скъпи метали на стойност 1 квинтилион $ Ако цената на метеорита бъде разграничена сред всички хора на Земята, всеки от нас ще получи 92 милиарда $.
Все още не е ясно тъкмо какво съдържат тези 22 гигабайта информация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР