Слънчевата Нова година посрещат на 19 август по десетилетна традиция

...
Слънчевата Нова година посрещат на 19 август по десетилетна традиция
Коментари Харесай

Рила планина днес ще е най-мистичното място

Слънчевата Нова година посрещат на 19 август по десетилетна традиция на най-магичното място в Рила почитателите на Учителя Петър Дънов. Красивият циркус на Седемте езера е считан от Учителя за гръбнак на Балканския полуостров и енергиен център на света. Самият Дънов, чието обучение проповядва обич, мъдрост и истина, е една от най-уважаваните фигури по света.

Ритуалът паневритмия е кулминационна точка на Лятната духовна академия, която събира дъновисти от целия свят, изяснява пловдивчанинът Живко Стоилов, учител по йога, представен от " Марица ". Той взе участие в красивия танц на езерата над две десетилетия.

На разсъмване на 19 август хората от Бялото приятелство посрещат слънцето на Молитвения връх, с цел да се настроят за най-красивата част - Голямата паневритмия край петото езеро Махбур, познато повече като Бъбрека.

И тази година 40-50 пловдивчани ще танцуват в бяло в магическите кръгове дружно с братя и сестри от Съединени американски щати, Русия, Англия, Швейцария, Португалия, Италия, даже от остров Тасмания. Очакват се към 1100 души да оформят внушителните пет кръга. " Светъл ден! “ си споделят взаимно неколкостотин души в бели одежди, преди да се понесат в танц. Плавни придвижвания, красива музика край величави върхове - мъчно може да си показа човек по-внушителна панорама. Сякаш ангели танцуват край езерото.

Братството е метод на живот, обучение, нравственос за тези хора. Във века на технологиите и борбата за оцеляване звучи необикновено да изповядваш живот в естетика с космичните закони, обич към близък. Това прави прекарването на 7-те езера незабравимо духовно прекарване.

SOS ЗА ЕЗЕРАТА

Въпреки че чистят региона постоянно, членовете на братството имат съществени опасения за ориста на вълшебния Рилски циркус. С прокарването на лифта от Пионерска на езерата се тълпят инцидентни посетители, след които остават купища отпадък.
 Посрещаме на Рила Слънчевата Нова година

 Посрещаме на Рила Слънчевата Нова година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР