Слънчевата енергия е безплатна, а соларните системи за ток дават

...
Слънчевата енергия е безплатна, а соларните системи за ток дават
Коментари Харесай

Соларни системи за фирми и домакинства - от идеята до инвестицията

Слънчевата сила е безвъзмездна, а слънчевите системи за ток дават късмет тя да доближава до хората. В невиждана за последните години обстановка на волатилност на цените на природния газ и електрическата енергия от ден на ден компании и семейства се интересуват от фотоволтаичните панели - опциите за финансиране, разноските за тяхното слагане, типа на самите детайли.

Ако приказваме за бизнеса, то инвестицията може да понижи незабавно сметките за ток с над 70%, като това е постижимо за дребни предприятия с дневен цикъл на работа. За семействата преимуществата са ясни - на ниска цена ток, независещ от съмненията на пазара или от с включване и на скъпия " свободен " ток.
Соларни системи за компаниите
? Как се случва финансирането на слънчевите панели? Какви са процедурите и регулациите за соларите на покрива?
Соларните системи са атрактивни освен за бизнеса и семействата, само че и за обществените здания. На фотографията - новаторска детска градина в столичния квартал " Младост " Фотограф: Цветелина Белутова
Да се влага ли в акумулатори при построяването на покривни фотоволтаични централи за лични потребности на бизнеса? Етапи, през които фирмите е нужно да минат в процеса на създаване на слънчева система, както и какви са проблемите - четете тук:
Реклама
Освен комерсиалните банки пари за слънчеви централи за бизнеса дава и ББР, а по Плана за възобновяване - по какъв начин ще се отрази инвестицията и какви са типовете акумулатори за слънчеви системи; - какви са нормативните условия и разрешават ли разнообразни тълкувания на това какво в действителност е нужно; - по какъв начин се движат цените и за какво Китай е " отговорен ".

Вече има и доста образци за, които са съумели да си понижат разноските за ток, като.

" Деари фууд България ", която прави UHT млека, в страната с потенциал 10 мегавата край Пловдив Голяма ще прави съвсем неработещото " Ямболен " Заводът на ЗММ в Нова Загора

А още по-интересното е, че по този път са тръгнали към този момент и общините и техните сдружения. Което ясно демонстрира каква е изгодата от ВЕИ.
Реклама
за лични потребности. Учредено е сдружение " Пазарджик солар сити ", което ще би трябвало да се оправи с плана за 12 млн. лева за 12 месеца.. Сега се пуска 30 кВт мощ върху спортната зала " Милен Добрев ", приготвят се и други 20 микропроекта, за които ще се търси финансиране по Плана за възобновяване.. Общината е оповестила поръчка за малко над 2 млн. без Данък добавена стойност за инженеринг и слагане на нова изолираност, фотоволтаици и система за мониторинг. т (ЕСКО) и без своя инвестиция, като по този начин ще спести 140 хиляди лева от ток на година.

И нещо напълно друго, само че към този момент добре работещо и обещаващо огромен капацитет -. Агроволтаиците - съчетаване на аграрни култури и фотоволтаици върху една и съща земя, носят доста изгоди и евентуално ще имат мощно развиване в близко бъдеще.
Фотоволтаици за семействата
- процедурите тънат в администрация, само че напъните водят до обилни спестявания на разходите; - семействата ще могат да получат финансиране за лични ВЕИ и слънчеви бойлери с пари от Плана за възстановяване; Потенциалът на фотоволтаиците за бита -. Как работи моделът на личните слънчеви централи за семействата и коства ли си инвестицията; - eнергийните кооперативи към този момент са всеобщо събитие в Европа, до момента в който в България липсват изцяло. А това може да е част от решението на казуса с енергийната беднотия.
Планът за възобновяване дава късмет за ускорено създаване на ВЕИ за лични потребности. Част от процедурите по кандидатстване обаче към момента не са оповестени Фотограф: Надежда Чипева Как страната подкрепя построяването на фотоволтаични системи?
Един от главните детайли от Плана за възобновяване е тъкмо насърчаването на сходни вложения. Заложени са няколко разнообразни проектd, които включват вложения както в огромни, по този начин и в по-малки планове (като тези за семействата и слънчевите бойлери например).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР