Слънчевата буря съвпада с формирането на "пролуки" в магнитното поле

...
Слънчевата буря съвпада с формирането на "пролуки" в магнитното поле
Коментари Харесай

Мощна слънчева буря достига до Земята

Слънчевата стихия съответствува с образуването на "пролуки " в магнитното поле на Земята, които се образуват към пролетното равноденствие на 20 март и есенното на 23 септември всяка година. Те отслабват естествената отбрана на планетата ни против галактически частици и могат да оставят пътническите самолети и GPS-системите изложени на рисковото събитие, заяви вестник "Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Ще бъдат наранени елементи от Шотландия и Северна Англия, както и северните региони на Съединени американски щати, в това число щатите Мичиган и Мейн.

"Геомагнитна стихия се чака на 14 и 15 март 2018 година Северното зарево може да се следи от високите географски ширини ", написа в свое изказване НАСА.

НАСА е забелязала слънчево изригване, съпроводено с изхвърляне на слънчева плазма в междупланетното пространство, при започване на предходната седмица. Частиците, които е изхвърлило Слънцето по време на изригванията на 6 и 7 март, могат да причинят "слаби съмнения в електричеството " и "незначително влияние върху работата на спътниците, прибавя Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания.

Според НАСА първото от двете изригвания е било най-голямото за годината до момента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР