Слънчев и горещ беше днешният ден. В Сандански термометрите отчетоха

...
Слънчев и горещ беше днешният ден. В Сандански термометрите отчетоха
Коментари Харесай

Горещо време утре, температурите ще са до 35 градуса

Слънчев и парещ беше днешният ден. В Сандански термометрите регистрираха 35 градуса, в Пловдив и Свищов - 33. Имаше и региони с градушки.

И на следващия ден денят ще бъде безоблачен, а дневните температури ще са сред 30° и 35°, в София - към 30°.След обяд ще се развива купеста облачност, основно над планинските региони в западната половина от страната и в обособени области ще превали временен дъжд. В източните елементи ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър.

Слънчево време ще доминира и на морския бряг, в композиция с до сдържан североизточен вятър. Максималните температури там ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е сред 22° и 24°, а вълнението на морето ще бъде едва.

Слънчево ще бъде през първата половина на деня и в планините. След обяд в масивите от западната половина от страната ще се развива купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали кратковременно. По билата ще духа до сдържан северозападен вятър. Температурите още малко ще се покачат и оптималните в курортите ще са сред 16° и 25°.

И в по-голямата част от Европа, в това число и на Балкнаите на следващия ден също ще доминира слънчево време, а на Апенинския полуостров и Централното Средиземноморие температурите ще са извънредно високи за началото на юни - оптималната в Рим се чака да е 37°.

У нас, в неделя денят ще стартира със слънце, само че след обяд тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В началото на новата седмица температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 25° и 30°. Ще бъде слънчево, само че с по-голяма възможност за следобедни превалявания и гръмотевици, в обособени региони и интензивни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР