Слънчев часовник от цветя бе засаден в центъра на Благоевград.

...
Слънчев часовник от цветя бе засаден в центъра на Благоевград.
Коментари Харесай

Цветен слънчев часовник - символ на чистата околна среда

Слънчев часовник от цветя бе засаден в центъра на Благоевград. Ученици от III ОУ „ Димитър Талев “ засадиха красива фигура от разнообразни растения във връзка Световния ден на околната среда.

Кметът Илко Стоянов персонално поздрави основателите на концепцията и им пожела да бъдат все по този начин изобретателни и грижещи се за околната среда.

Учениците от IV „ Д “ клас, с класен началник Любима Симеонова, оформиха красивото изображение благодарение на чиновници от Оперативна програма „ Озеленяване “, които бяха подсигурили всички нужни материали за процеса на работа. Засадените цветя са от типа колеос и бегония.

Световния ден на околната среда през 2022 година минава под мотото „ Да живеем стабилно в естетика с природата “. Кампанията подчертава върху изменение на климата, загубата на биологично многообразие и замърсяването, като в същото време предизвиква хората на всички места по света да живеят в унисон с природата.

Цветният безоблачен часовник се намира на пл. „ Георги Измирлиев “ и е следващото оформление от цветя в града.
Апелира се към жителите на Благоевград да подхождат с внимание и грижа към зелените и цветни площи, тъй като отговорността за по- чиста околна среда е на всеки един от нас.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР