Слънчев бряг това лято ще посреща туристи с 20% по-скъпи

...
Слънчев бряг това лято ще посреща туристи с 20% по-скъпи
Коментари Харесай

Слънчев бряг с 20% по-скъп това лято, първите туристи идват за Великден

Слънчев бряг това лято ще посреща туристи с 20% по-скъпи услуги. Въпреки това се очаквал мощен сезон. Предварителните записвания за сезон 2023г. за курорта, окупиран от чужденци, сочи, че ще се доближи предпандемичната 2019 година.

„ Гоним 2019 година, по наши упования и упования на туроператорите, тъй че се чака един много добър сезон в Слънчев бряг. С доста бързи темпове се завръщат западните пазари. На този стадий обаче записванията са най-вече за високия сезон юли и август, имаме усложнения за май и юни, както всяка година. Има нарастване на пакетите, като междинното нарастване е сред 10 и 20% ”, съобщи Деница Бахова- маркетинг-мениджър на хотели в Слънчев бряг. 

В момента текат поправки по инфраструктурата. Първите туристи се чакат за Великден. В един от хотелите, който обичайно отваря първи, резервациите са най-вече от румънци и гърци. Хотелът е запазен съвсем на 90%. Добре вървят и предварителните записвания. Хотелиерът Румен Мончев разяснява, че тази година туристите бързат да си създадат резервациите от рано, тъй като се опасяват, че в дейния сезон почивките ще скочат повече.

„ Туристите преоткриват Слънчев бряг. Курортът е добре поддържан. Близостта на Несебър, който е град на ЮНЕСКО, също има значение. Повечето от туристите, които идват, изключително по Великден, желаят да посетят църквите в града ”, разяснява хотелиерът. 

Във връзка с изразени тревоги на някои хотелиери, че Слънчев бряг няма да отвори за Великденските празници, поради липса на осветяване по алеите от „ Слънчев бряг “ АД обявиха, че притесненията са неоснователни.

„ Практика е осветлението в зона " Изток " да бъде спирано и пускано на браншове отвън дейния сезон. Така да вземем за пример, в случай че има поръчки от обекти (хотели, заведения за хранене и други), че ще отворят тази година по-рано (за Великденските празници през месец април например), то несъмнено сдружението ще обезпечи алейното осветяване в секторите до и към тези обекти, както всяка години ”, заявиха от държавното сдружение, което стопанисва инфраструктурата в курорта.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР