Слънчев бряг е на 84-то място в Golden Beach Award

...
Слънчев бряг е на 84-то място в Golden Beach Award
Коментари Харесай

Слънчев бряг сред 100-те най-забележителни плажове на планетата

Слънчев бряг е на 84-то място в Golden Beach Award 2024 - ранглистата на стоте най-забележителни плажове на планетата. Класацията се изготвя всяка година от британската компания BeachAtlas (Плажен атлас), написа " 24 часа ".
 
В класацията са оценени доста фактори, които вършат определените плажове изключителни, като златния пясък и кристално сините води. Плажът на Слънчев бряг се подрежда до кубинския плаж Варадеро, Патая в Тайланд, както и други известни плажове. В листата има и езерни плажове, както и речни. Начело в Golden Beach Award 2024 са Бора Бора (Френска Полинезия), Боулдърс (Южна Африка), Уайкики (Хавай), Копакабана (Бразилия).
 
Авторите на Топ 100 са разгласили къси представяния и фотоси за всеки от стоте любимеца, които изясняват за какво точно те са отличени. Уникална природа, биоразнообразие, локални обичаи, културни забележителности, досегаемост, дневни развлечения, нощен живот - това са критериите, по които са оценени плажовете.

Описанието за единствения български плаж е: " Слънчев бряг бързо набира популярност като идната огромна дестинация за плажни празненства. Разположено около брега на Черно море, това оживено място гъмжи от питейни заведения, клубове и плажни празненства, които не престават до зори. С наличните си цени и безкрайните благоприятни условия за развлечение Слънчев бряг предлага съвършена композиция от слънчеви дни и наелектризиращи нощи " V

Южноафриканският Boulder beach (на втора позиция в топ 100) се назовава по този начин поради големите заоблени камъни, заседнали в пясъка и в морето, само че най-впечатляващото е, че тук е цялостно с пингвини.
 
Заливът Мая Бей, Тайланд също е в челната десятка. Освен че е божествено хубав, чарът му се добавя от кино популярност - тук е сниман " Плажът " с Леонардо ди Каприо.
 
" Черният пясък " в Исландия е застлан с вулканични камъчета, на които и дължи името си. В комбиниране с причудливите мрачни базалтови скали този северен плаж наподобява като кино фон и да, въодушевил е основателите на филми като " Игра на тронове " и " Стартрек ".
 
Намибийският Бряг на скелетите безспорно е неповторимо място - поради силуетите на аварирали и полупотънали кораби, а също и поради традицията на локалните хора да употребяват костите на починали китове, с цел да си строят колиби.
 
Брегът на словенското езеро Блед е на 49-о място в топ 100 на очарователните плажове с красивата природа, с острова и кулите на замъка, напомнящи за средновековна приказка.
 
Полският плаж Сопот на Балтийско море също е намерил място в стотицата - поради красивите гледки и крайбрежните заведения, а също и тъй като има най-дългия дървен пристан в Европа - 515 метра.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР