Слънчев, а следобеда – горещ, че бъде четвъртък, сочи прогнозата

...
Слънчев, а следобеда – горещ, че бъде четвъртък, сочи прогнозата
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на НИМХ съобщи за адски мор в четвъртък

Слънчев, а следобеда – парещ, че бъде четвъртък, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб югоизточен вятър, като оптималните температури ще са сред 33 и 38 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево, със слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб, по билата - до сдържан северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 27, на 2000 метра - към 18 градуса.

В петък и събота ще остане най-вече слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, основно над планините и планинските региони, само че единствено на изолирани места през първия ден в Западна България, а в събота - в Източна Стара планина, ще превали слаб временен дъжд.

За малко в Дунавската низина ще се появи северозападен, а в събота - североизточен вятър. Той обаче ще остане най-вече слаб. Температурите ще останат съвсем без смяна, малко по-високи от нормалните за първата половина на август - преобладаващите оптимални ще бъдат сред 32 и 37 градуса.
Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР