Слагането в един кюп на една от представителите на статуквото

...
Слагането в един кюп на една от представителите на статуквото
Коментари Харесай

Христина Христова: Нинова искаше оставката на Борисов от ефира на БНТ, но я сложиха в един кюп със защитничката му Дариткова

Слагането в един кюп на една от представителите на статуквото Даниела Дариткова и на партийния водач на опозицията Корнелия Нинова при обсадата на Българска национална телевизия е безсрамие, възмутено показва Христина Христова – гл. редактор на електронното списание „ Memoria de futurо “/ „ Памет за бъдещето “/.
В публикацията си от „ В сериозната точка на митинга “ Христова разяснява митингите и съответно обстановката с напрежението към държавната телевизия на 24 юли късно вечерта когато протестиращи с десен уклон в мисленето блокираха постройката и се заканиха, че няма да пуснат да излязат на открито участвалите в предаването „ Панорама “ Даниела Дариткова и Корнелия Нинова, до момента в който Бойко Борисов не подаде оставка.
„ Само допреди минути двете бяха в студиото на Панорама като непримирими политически съперници. Едната – бранеща с физиономията на Майка Тереза своя необут, другата – искаща оставка и напълно подкрепяща митингите. И в това време –  отстояваща няколко години грозните напъни на вътрешната си съпротива, която желае да ръководи дружно с ГЕРБ, с цел да яде от баницата. Но не би! Ние, умните и красивите, трябваше да им натрием носовете и на двете кифли, щото ние сме по-по-най! Долу комунистите! Голяма работа, че малкия екран на Българска социалистическа партия единствена отразява митингите в действително време! Голяма работа, че като отблъснахте левите от площада, се видя какъв брой оредяха редиците ви. И апропо, Българска социалистическа партия не е управлявала с ГЕРБ, за разлика от вас. “, яростно отбелязва Христина Христова.
Христова се обръща в материала си към всички „ умно-красиви хора “ с ангажимента, че самата тя е „ десен и умерено закостенял човек “ и акцентира, че държи да спестя заключенията и мненията, че е „ алена “ и „ комунистка “: „ Има ли метод да замълчите за малко в обществените мрежи, за една-две седмици примерно, и също по този начин да спрете да гоните с дейностите си левите хора от митинга? Вече ги изгонихте съвсем всички “.
Журналистката приканва: „ Спрете да заливате обществените мрежи с антикомунистическа агитация. Само да ви вметна, че комунизмът от дълго време завърши, вероятно това сте го пропуснали. Влезте в час. Освен това цялата политическа система в България е производна на някогашната комунистическа партия. Включително Костов с неговата престъпна приватизация. Включително Борисов. Включително Българска социалистическа партия. Всички. Стига сте борили комунизма! Проявете обикновена адекватност. Пък след това, в случай че това е по-силно от вас, отново го борете. Нищо, че комунизмът по този начин и не пристигна, остана си елементарен социализъм. Вчера попаднах на един умно-красив детайл, който назова шествието на социалистите по Дондуков „ паплач “. Мислите ли, че на един от вашите водачи Христо Иванов (да, същият, който беше министър в кабинета Борисов-2!) ще му стане прелестно, в случай че види, че наричате майка му „ паплач “? Ми тя също е комунистка, освен това още от едно време, и то дейна! Както доста от вашите майки и татковци и както доста от вас самите, които персонално сте натрупали много „ мазнинки “ и благини по време на комунизма. Ще ви копирам и поста на един мой другар: „ Важното е, че комунистите са най-страшни. И през 1992-ра, и през 2022-ра, и през 3044-та. Българската задача в галактиката Андромеда през 30-ти век несъмнено още ще се оглежда дали някой комунистически сътрудник не е попаднал на борда на звездолета. “
Все още имаме късмет да обърнем хода на събитията в наша изгода, безапелационна е Христова, само че това може да се случи единствено в случай че сме дружно, акцентира тя.
Христина Христова е гл. редактор на Memoria de futurо – Памет за бъдещето - електронно списание за аналитична журналистика, геополитика, антропология, политическа логика на психиката и вяра. Отстояването на националната еднаквост и достойното държание на България в Европа и света е една от главните хрумвания в концепцията на този план, която се преглежда като част от европейските процеси, ориентирани към запазване на държавния, икономическия, културния и цивилизационния суверенитет на страните от Стария континент в обективен за всички геополитичски съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР