Слагаме италианското волейболно първенство на пауза и се насочваме към

...
Слагаме италианското волейболно първенство на пауза и се насочваме към
Коментари Харесай

Кой ще спечели Купата на Италия?

Слагаме италианското волейболно състезание на пауза и се насочваме към шампионата за Купата на Италия! Мястото е познато - телевизия RING, която ще излъчи двата полуфинала през днешния ден (9 февруари) и решителния конфликт за трофея на следващия ден. В Болоня първите четири тима в класирането ще премерят сили, с цел да се доберат до трофея, като българско наличие на игрището няма да липсва.

В събота от 16,30 чasa един против различен се изправят Перуджа и Модена. Двата тима играха един против различен в последния кръг на шампионата, като с успеха се поздрави Перуджа след 3:1 гейма. Великолепната игра на Александър Атанасийевич и Вилфредо Леон оказа помощ на отбора да завоюва срещата, само че в директен конфликт за място на финала за Купата на Италия това няма значение. Модена загуби последните си два мача, само че е пределно стимулиран да завоюва един от най-ценните титли в Италия. Срещата с Перуджа ще бъде по-специална за Иван Зайцев, който в предишния сезон беше част от отбора, само че в този момент ще има за задача да бележи точки против някогашните си съотборници. Леон и компания са в страховита форма от 7 следващи победи и са на първа позиция, само че Тине Урнаут и Максуъл Холт ще се постараят тази серия да завърши в събота.

Веднага по-късно, от 19,00 часа още веднъж по RING Цветан Соколов и Лубе ще дефинират втория финалист в шампионата в дуел с Тренто. Българският диагонал продължава със мощните си изяви с екипа на Чивитанова, само че срещата ще бъде по-емоционална за него, защото ще би трябвало да се опълчи на отбора, в който игра 4 сезона и завоюва на три пъти международното клубно състезание. Тренто разполага с брилянтния левичар Урош Ковачевич, който в композиция с ексцентричния разпределител Симоне Джианели, може да донесе главоболия на възпитаниците на Фердинандо Ди Джорджи. Лубе, обаче, с изключение на Цветан Соколов разполага със мощно кубинско трио в лицето на Роберланди Симон, Йоанди Леал и завръщащият се от травма Хуанторена. Очаква ни равносилен конфликт, само че едно е ясно - в събота шоуто е обезпечено.

Големият край за Купата на Италия ще бъде в неделя от 19,00 часа и ще бъде излъчен директно по RING.

Колажи: volleyball.it
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР