Слагаме голямо ударение с лечението със заместващи вещества. Целта е

...
Слагаме голямо ударение с лечението със заместващи вещества. Целта е
Коментари Харесай

В Румъния и Гърция има епидемии от ХИВ от употреба на наркотици

" Слагаме огромно акцентиране с лекуването със заместващи субстанции. Целта е да се предотврати разпространяването на инфекциозни заболявания. Страните, които са съседки на България, като Румъния и Гърция има доста съществени епидемии на ХИВ и инфекциозни болести, поради използването на опиати. " За това сигнализира доктор Лукас Визинг от Европейския център за мониторинг в коментар на Европейски отчет за опиатите – за разпространяването и проблемите на лекуването пред Българска национална телевизия.
По думите му най-тревожен е казусът с възходящите случаи на гибел след свръхдоза. 9 хиляди души са умряли от свръхдоза в Европа за последната година.
" Особено в Съединени американски щати следим голяма зараза от гибел след връхдоза и се тормозим това да не се придвижи в Европа ", посочи още доктор Визинг.
Той заяви, че в Европа най-лесно човек се доставя с кокаин , като той се крие в разнообразни други артикули, като текстилни артикули, да вземем за пример.
Визинг посочи, че съществуват доста положителни способи на предварителна защита, да вземем за пример лекуване с вещество, което замества опиума и акцентира смисъла на продължителността и приемствеността на грижата за наркозависимите.
Повече от 92 млн. възрастни в Европейски Съюз (на възраст сред 15 и 64 години) са опитвали противозаконни опиати през живота си, а през 2016 година почти 1,3 млн. души са били лекувани за приложимост на противозаконни опиати. Все по-голяма роля в разпространяването на опиатите играе он лайн пазарът, стана ясно от тазгодишния Европейски отчет за опиатите на Европейския център за мониторинг на опиати и наркомании в Лисабон.
Европа с изключение на значим пазар за противозаконните опиати, от ден на ден става и индустриален район, излиза наяве още от годишния отчет. Улесненият достъп до пазара и минимизиране на риска от залавяне по границите, както и нововъведенията на индустриалния способ водят до появяването на редица противозаконни лаборатории за преправка на кокаин, за произвеждане на екстази и метамфетамини, както и дефинитивни стадии от производството на амфетамини. Някои от синтетичните опиати, създавани в Европейски Съюз, са предопределени за външни пазари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР