Сладководен извор блика сред мангрови гори, зелеви палми и червени

...
Сладководен извор блика сред мангрови гори, зелеви палми и червени
Коментари Харесай

Голяма злоупотреба: Измамник използва COVID фондове, за да закупи частен остров

Сладководен извор блика измежду мангрови гори, зелеви палми и червени кедри на Sweetheart Island, необитаемо райско кътче от два акра на към миля от брега на това малко градче на брега на Персийския залив , написа „ Асошиейтед прес “.

Пеликаните се гмуркат наоколо в прохладните води на залива Withlacoochee във Флорида и откритата панорама на запад дава обещание ослепителни залези. Може да е изглеждало като идеално място за бягство за предприемача от Флорида Патрик Паркър Уолш . Вместо това той излежава пет години и половина във федерален затвор за кражба на близо 8 милиона $ от федерални фондове за помощ против COVID-19, които употребява частично, с цел да купи остров Sweetheart Island.

Въпреки че частният остров на Уолш се подрежда измежду по-необичайните покупки от пандемични измамници , закононарушението му не е неповторимо. Той е един от хилядите крадци, направили най-голямата машинация в историята на Съединени американски щати. Те евентуално са ограбили повече от 280 милиарда $ федерална помощ за превъзмогване на последствията от COVID-19 ; още 123 милиарда $ бяха пропилени или погрешно изразходвани.

Загубата съставлява близо 10% от 4,3 трилиона $, които държавното управление на Съединени американски щати е изплатило за намаляване на икономическото опустошаване, породено от пандемията COVID-19, съгласно разбор на „ Асошиейтед прес “.

Разследване на медията на стотици случаи на пандемични измами показва картина на крадци и измамници , които харчат обилно за къщи, първокласни часовници и диамантени бижута, „ Ламборджини “-та и други скъпи коли. Откраднатата помощ също по този начин плащаше дълги нощи в стриптийз клубове, хазартни игри в Лас Вегас и ваканции.

Техните закононарушения бяха относително елементарни: задачата на държавното управление беше да извоюва и да даде пари в ръцете на борещите се хора и предприятия с минимални проблеми, изключително по време на ранните стадии на рецесията с COVID-19 . Предпазните ограничения за премахване на измамниците отпаднаха. Както демонстрираха казусът на Уолш и хиляди други, кражбата на парите беше толкоз лесна, колкото и лъжата в заявката за кандидатстване за средствата.

Крадците идват от всички сфери на живота и от всички краища на земното кълбо. Имаше рапър от Тенеси, който се хвалеше с лекотата на кражба на повече от 700 000 $ в застраховка против пандемична безработица в YouTube . Бивш притежател на пицария и водещ на радио предаване на тематика криптовалута купи плантация за алпака във Върмонт с открадната помощ . А някогашен чиновник на нигерийското държавно управление , който сграбчи към половин милион $ помощи за COVID-19, носеше часовник за 10 000 $ и златна верижка за 35 000 $, когато беше задържан.

Близо 3200 обвинени са били упрекнати в измами с помощта , обвързвана с COVID-19 рецесията , съгласно Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Конфискувани са към 1,4 милиарда $ открадната помощ за пандемия.

Разследващите няма да заловен всеки шарлатанин. Мащабът и обсегът на измамата са прекомерно огромни, написа изданието. Случаите на пандемия постоянно зависят от цифрови доказателства , които са нетрайни , а финансовата диря може да изчезне с течение на времето, разяснява Боб Уестбрукс, някогашен изпълнителен шеф на федералния Комитет за отчетност в отговор на пандемията. Уестбрукс добавя:

„ Неудобната истина е, че федералната система за наказателно правораздаване просто не е готова да се оправи изцяло с невиждания размер случаи на измами с помощ ите, отпуснати около пандемия та, огромни и дребни, и включващи хиляди и хиляди локални и задгранични участници . “

Висшите чиновници на Министерството на правораздаването не се обезсърчават от мащабността на задачата. Те сътвориха специфични „ ударни сили “ , с цел да преследват крадците на помощи за COVID-19 и дадоха обещание да не се откажат от преследването . Ето какво съобщи през август заместник-главният прокурор на Съединени американски щати Лиза Монако:

„ Ще работим върху това толкоз дълго, колкото е належащо . “

Константинос Заркадас, доктор от Ню Йорк, който е надълбоко задлъжнял, се причисли към групата на мошениците от COVID-19 измами, като е фалшифицира л минимум 11 обособени заявки за помощ за пандемия , които са му донесли съвсем 3,8 милиона $, съгласно прокурорите. Той си е купил ръчни часовници Rolex и Cartier на стойност 140 000 $ за себе си и членовете на фамилията си и е направил солидна първична вноска за яхта, съгласно правосъдните регистри. Заркадас е употребявал към 3 милиона $, с цел да изплати част от по-ранна гражданска присъда против него за нарушение на контракт за наем на неподвижен парцел. Най-наглият му ход е бил да изпрати 80 000 $ от нелегално присвоени пари назад на държавното управление, с цел да уреди федерално дело, в което се твърди, че е нарушил Закона за следените субстанции , като е разпределил повече от 20 000 дози от лекарство за намаляване, без да води точна документи, прецизираха прокурорите.

Щатът Ню Йорк лиши медицинския лиценз на Заркадас , малко откакто той беше наказан на повече от четири години затвор за източване на помощта за пандемия .

Откраднатите средства финансираха оживения метод на живот на Лий Е. Прайс III, гражданин на Хюстън с предходни присъди за имитация и обир . Той е измамил близо 1,7 милиона $, като е подал подправени молби за помощ от името на компании, които са съществували единствено на хартия, съгласно правосъдните регистри. Прайс е изгубил малко време, като е пропилял 14 000 $ за Rolex и повече от 233 000 $ за ослепително бяло Ламборджини Urus, първокласен SUV, който може да форсира от нула до 60 благи в час за три секунди. Той също по този начин е похарчил хиляди долари в Casanova, стриптийз клуб в Хюстън. Прайс беше наказан на повече от девет години затвор .

Винат Оудомсин e от Джорджия също основава подправена компания , която съгласно него прави 235 000 $ годишно и има 10 чиновници. Няколко седмици, откакто Oudomsine кандидатства за пандемична помощ, държавното управление му отпусна 85 000 $, с цел да поддържа несъществуващия си бизнес.

Оудомсин е похарчил близо 58 000 $ за карта на Charizard Pokémon от 1999 година, която изобразява златно драконоподобно създание, необятно отворени челюсти, готово да нападна. Въпреки че не са толкоз скъпи, колкото редките бейзболни карти – карта на Mickey Mantle в чудесно положение, продадена за 12,6 милиона $ предходната година – стоките на Pokémon могат да носят огромни пари , защото колекционерите покачиха цените на колекционерските предмети, издадени от известния франчайз.

При произнасянето на присъдата на Удомсин предходната година американският областен арбитър Дъдли Х. Боуен назова кражбата на Удомсин „ засегнатост от 85 000 $ “ за страна, разтърсена от пандемията.

„ Чувствам се неуместно всякога, когато го кажа: Pokémon card “ , сподели Боуен, преди да изпрати Оудомсин в пандиза за три години.

Опитът на Патрик Уолш да избави бизнеса си с въздушна реклам а стартира законно, само че бързо ескалира в забележителна машинация. Уолш ръководи дребен флот от дирижабли с форма на пура, които летят с корпоративни лога над препълнени зали. През юни 2017 година един от неговите дирижабли се разрушава и изгаря по малкия екран онлайн на шампионата по голф за мъже US Open, едно от най-големите спортни събития в света. В информацията за „ Асошиейтед прес “ професионалният голфър Джейми Лавмарк споделя:

„ Тръгнах, погледнах нагоре и го видях да гори, в този миг ми се сви корем ът. “

Пилотът – единственият пасажер – е тежко ранен, само че оцелява, съгласно следствие на Националния съвет за сигурност на превоза. 

Вследствие на злополуката клиентите на Уолш започнаха да се освобождават под гаранция, пишат неговите юристи в правосъдните документи. За да остане на повърхността, той получи заеми с висока рента, които също му разрешиха да разшири бизнеса си. До 2019 година фирмите му имат продажби от 16 милиона $ и се уголемяват на пазарите в Латинска Америка и Азия . Тогава удари пандемията.

„ COVID-19 не забави бизнеса, той го умъртви “ , пишат юристите на Уолш. Той се паникьосва.

Между март 2020 година и януари 2021 година Уолш е подал повече от 30 лъжливи заявки за незабавна помощ при пандемия и е получил 7,8 милиона $ , съгласно Министерството на правораздаването. Дори в случай че Уолш беше следвал разпоредбите, неговите компании щяха да се квалифицират единствено за „ дребна част “ от тези заеми, настояват федералните прокурори.

„ Престъпленията му са впечатляващи и образец за изявена лакомия “ , пишат прокурорите в правосъдните документи. Те цитираха покупката на Sweetheart Island, неразкрити „ първокласни артикули “, петролни полета в Тексас и първична вноска за дом в Тони Джаксън Хоул, Уайоминг. Адвокатите на Уолш споделиха в правосъдно дело, че той не е бил стимулиран от лакомия , а от обезсърчение . Уолш се е намирал под голям напън да избави бизнеса си и да поддържа огромното си семейство , пишат те. Бизнесменът има 11 деца. Окръжният арбитър на Съединени американски щати Алън С. Уинзор не одобри аргумента.

Това не беше „ индивидуален миг на уязвимост “, сподели Уинзор при осъждането на Уолш през януари на повече от пет години зад решетките.

Като част от съглашението си за признание на виновността, Уолш се съгласи да върне 7,8 милиона $, които е откраднал, и да продаде Sweetheart Island, който беше измежду първите му покупки с откраднатите федерални пари , съгласно правосъдните регистри.

Прокурорите подчертаха, че Уолш е употребявал 90 000 $ от тези средства, с цел да помогне за финансирането на покупката на остров на стойност 116 000 $. Досиетата на собствеността във Флорида демонстрират, че островът е бил продаден за 200 000 $ в края на юни.

Адвокатите на Уолш обявиха, че той не е купил острова като „ тропически парадайс за развлечение “, а като опция да има недвижими парцели . Те не обясниха по какъв начин предприемачът е щял да трансформира изолирания остров в център за облага.

Заливът Withlacoochee е разпилян с сходни дребни необитаеми острови. Единственият намек, че някой в миналото се е опитвал да създаде Sweetheart Island, бяха няколко ниски стени от бетонни блокове, които се простираха във водата. Все още имаше табела „ Продава се “, закачена на едно обветрено и голо дърво, което приличаше на чучело и предупреждаваше хората да стоят настрани.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР