Сладководен извор бълбука сред мангрови гори, зелеви палми и червени

...
Сладководен извор бълбука сред мангрови гори, зелеви палми и червени
Коментари Харесай

Твърди се, че бизнесмен е откраднал близо 8 милиона долара помощ за помощ при COVID-19, за да купи частен остров във Флорида, петролни полета в Тексас

Сладководен извор клокочи измежду мангрови гори, зелеви палми и червени кедри на остров Сладко сърце, ненаселен от два акра райско кътче на към миля от брега на този дребен град на брега на Персийския залив.

Пеликаните се гмуркат наоколо в прохладните води на залива Уитлакучи във Флорида и откритата панорама на запад дава обещание ослепителни залези.

Може да е изглеждало като идеално бягство за предприемача от Флорида Патрик Паркър Уолш. Вместо това той излежава пет години и половина във федерален затвор за кражба на близо 8 милиона $ от федерални фондове за подкрепяне на COVID-19, които е употребявал частично, с цел да купи остров Сладки сърца.

Докато частният остров на Уолш се подрежда измежду най-големите необикновени покупки от пандемични измамници, неговото закононарушение не беше неповторимо. Той е един от хилядите крадци, направили най-голямата машинация в историята на Съединени американски щати. Те евентуално са ограбили повече от 280 милиарда $ федерална помощ за COVID-19; още 123 милиарда $ бяха пропилени или изхарчени погрешно.

Константинос Заркадас, доктор от Ню Йорк, който е надълбоко задлъжнял, се причисли към галерията на измамниците от COVID-19, като фалшифицира минимум 11 обособени заявки за помощ за пандемия, които му донесоха съвсем 3,8 милиона $, съгласно прокурорите. Той купи ръчни часовници Rolex и Cartier на стойност 140 000 $ за себе си и членове на фамилията си и направи солидна първична вноска за яхта, съгласно правосъдните регистри.

Заркадас употребява към 3 милиона $, с цел да изплати част от по-ранно гражданско решение против него за нарушение на контракта за наем на неподвижен парцел. Най-наглият му ход беше да изпрати 80 000 $ от заграбените пари назад на държавното управление, с цел да уреди федерално дело, в което се твърди, че е нарушил Закона за следените субстанции, като е разпределил повече от 20 000 дози от лекарство за намаляване, без да води точна документи, споделиха прокурорите.

Щатът Ню Йорк лиши медицинския лиценз на Заркадас малко откакто той беше наказан на повече от четири години затвор за източване на помощта за пандемия.

Откраднатите средства финансираха оживения метод на живот на Лий Е. Прайс III, гражданин на Хюстън с предходни присъди за имитация и обир. Той е измамил близо 1,7 милиона $, като е подал подправени заявки за помощ от името на компании, които са съществували единствено на хартия, съгласно правосъдните регистри.

Прайс е изгубил малко време, с цел да издуха 14 000 $ за Rolex и повече от 233 000 $ за ослепително бяло Lamborghini Urus, първокласен SUV, който може да форсира от нула до 60 благи в час за три секунди. Той също по този начин похарчи хиляди долари в Casanova, стриптийз клуб в Хюстън. Прайс беше наказан на повече от девет години затвор.

Винат Оудомсине от Джорджия също сътвори подправена компания, за която твърди, че печели 235 000 $ годишно и има 10 чиновници. Няколко седмици откакто Oudomsine кандидатства за пандемична помощ, държавното управление му отпусна $85 000, с цел да поддържа несъществуващия си бизнес.

Oudomsine похарчи близо $58 000 за карта на Charizard Pokémon от 1999 година, която изобразява сходен на златен змей творение, необятно отворени челюсти, готово да нападна.

Въпреки че не са толкоз скъпи, колкото редките бейзболни карти - картата на Мики Мантъл в съвършено положение, продадена за 12,6 милиона $ предходната година - стоките на Pokémon могат да изискват огромни пари, защото колекционерите са се появили цени за колекционерски предмети, издадени от известния франчайз.

При произнасянето на присъдата на Удомсин предходната година, американският областен арбитър Дъдли Х. Боуен назова кражбата на Удомсин „ засегнатост за 85 000 $ “ за страна, разтърсена от пандемията.

< p> „ Чувствам се неуместно всякога, когато го кажа: Pokémon card “, сподели Боуен, преди да изпрати Оудомсин в пандиза за три години.

„ Престъпленията му са впечатляващи “  

Офертата на Патрик Уолш с цел да избави бизнеса си с въздушна реклама, стартира законно, само че бързо ескалира в забележителна машинация.

Уолш управляваше дребен флот от дирижабли с форма на пура, които летяха с корпоративни лога над препълнени зали. През юни 2017 година един от неговите дирижабли се разруши и изгоря по малкия екран онлайн на шампионата по голф за мъже Откритото състезание на Съединени американски щати, едно от най-големите спортни събития в света.

„ Тръгнах на старт и погледнах нагоре и го видях огън и ми прилоша ", сподели професионалният състезател на голф Джейми Лавмарк, съгласно отчет на Асошиейтед прес. Пилотът - единственият пасажер - беше тежко ранен, само че оцеля, съгласно следствие на Националния съвет за сигурност на превоза.

Вследствие на злополуката клиентите на Уолш започнаха да освобождават, пишат неговите юристи в правосъдните документи. За да остане на повърхността, той получи заеми с висока рента, които също му разрешиха да разшири бизнеса си. До 2019 година фирмите му имаха продажби от 16 милиона $ и се разшириха на пазарите в Латинска Америка и Азия.

След това удари пандемията. „ COVID-19 не забави бизнеса, той го умъртви “, пишат юристите на Уолш. Той се паникьоса.

Между март 2020 година и януари 2021 година Уолш е подал повече от 30 лъжливи заявки за незабавна помощ при пандемия и е получил 7,8 милиона $, съгласно Министерството на правораздаването. Дори в случай че Уолш беше спазил разпоредбите, фирмите му щяха да се квалифицират единствено за „ дребна част “ от тези заеми, настояват федералните прокурори.

„ Престъпленията му са впечатляващи и са артикул на лакомия “, пишат прокурорите в правосъдни бумаги. Те се позоваха на закупуването на Sweetheart Island, неразкрити „ първокласни артикули “, петролни полета в Тексас и първична вноска за дом в Тони Джаксън Хоул, Уайоминг.

Адвокатите на Уолш споделиха в правосъдно дело, че той не е бил стимулиран от лакомия, само че обезсърчение. Уолш беше под голям напън да избави бизнеса си и да поддържа огромното си семейство, пишат те. Той има 11 деца.

U.S. Окръжният арбитър Алън С. Уинзор не одобри аргумента.

Това не беше „ индивидуален миг на уязвимост “, сподели Уинзор при осъждането на Уолш през януари на повече от пет години зад решетките.

Като част от съглашението си за признание на виновността, Уолш се съгласи да върне 7,8 милиона $, които е откраднал, и да продаде острова Сладки сърца, който беше измежду първите му покупки с откраднатите федерални пари, съгласно правосъдните регистри.

Прокурорите споделиха, че Уолш е употребявал 90 000 $ от тези средства, с цел да помогне за финансирането на покупката на остров на стойност 116 000 $. Досиетата на собствеността във Флорида демонстрират, че островът е бил продаден за 200 000 $ в края на юни.

Адвокатите на Уолш споделиха, че той не е купил острова като „ тропически парадайс за забавление “, а като опция за недвижими парцели. Те не обясниха по какъв начин предприемачът би трансформирал изолирания остров в център за облага.

Withlacoochee Bay е разпилян с сходни дребни, необитаеми острови. Единственият намек, че някой в миналото се е опитвал да създаде Sweetheart Island, бяха няколко ниски стени от шлакови блокове, които се простираха във водата. Все още имаше табела „ Продава се “, закачена на опустошено от времето и голо дърво, което приличаше на чучело и предупреждаваше хората да стоят настрани.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР