Сладкиши за един по-добър свят. Наша сънародничка, която живее в

...
Сладкиши за един по-добър свят. Наша сънародничка, която живее в
Коментари Харесай

„Вярваме в доброто”: Българка прави торти и дарява парите за благотворителност

Сладкиши за един по-добър свят. Наша сънародничка, която живее в Обединеното кралство, прави торти, а парите от тях подарява за щедрост. Вече 11 години Милена Божкова живее в чужбина.

По специалност тя е веган готвач, само че в свободното си време прави сладкиши, които продава, а с парите оказва помощ на хора в потребност.

„ Каузите могат да бъдат от това да поддържаме хора със здравословни проблеми, или хора, които имат потребност от психиатър, или може би семейство, което няма опция да си поръча хубава торта за децата”, споделя Милена.

Първата благотворителна продажба на сладкиши е в поддръжка на хранителната банка в прилежащия град, където Милена върви да оказва помощ.

„ Събрахме към 800 паунда за три часа, аз направих всичките торти”, сподели тя.

Освен готвач, Милена е доброволец. Била е два пъти във Филипините. Първият път пропътувала 11 хиляди километра до такава степен, с цел да се грижи за заболели деца.

„ Преди да отпътува за Филипините, пробвах се да събера някакви средства тук в Ирландия, с цел да можем да помогнем на повече деца там. Мисля, че бяха към 2000 паунда. Там бяха към 25 дечица. Всички тези деца бяха събирани от всяка една част на Филипините и всяко едно дете имаше някакво заболяване, беше доста болно или умиращо.

Втората година отидох на Филипините за много по-голям интервал – сред 4 и 5 месеца.

Отидох напълно сама, организирахме, всяка неделя ходехме и готвехме за хората в една от най-бедните елементи на Манила – споделя се Тондо.

Милена финансира доброволчеството си сама, в този момент събира пари за идната си задача.

„ За мен това е почивката. Аз вместо да давам някакви пари за отмора, аз давам моите средства, с цел да отида и да оказа помощ някъде”, изясни Милена.

– Това ли ви дава смисъл?
– Да, несъмнено, тъй като не е значимо единствено да съществуваме. Трябва да има нещо, животът ти би трябвало да е осмислен с нещо.

Цялата история на Милена гледайте в предаването „ Тази събота” по bTV.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР