Сладкишът се прави много бързо, а е толкова богат и

...
Сладкишът се прави много бързо, а е толкова богат и
Коментари Харесай

Торта-Ореховка БЕЗ грам брашно! Всяка хапка се топи в устата, 100% наслада:

Сладкишът се прави доста бързо, а е толкоз богат и апетитен, че няма да може да му устоите даже до момента в който го приготвяте. Нежна, топяща се в устата ореховка, съчетана с необикновен шоколадов крем.

Неслучайно рецептата е известна и като Кралска орехова торта – в действителност има кралски усет! Ето какво ви би трябвало, с цел да си приготвите Торта-Ореховка без брашно:

 торта ореховка без брашно

Торта Ореховка без брашно

Продукти: 

400 г орехи

10 яйца, разграничени на белтъци и жълтъци

240 г пудра захар

2 супени лъжици царевично нишесте

За крема: 

160 г пудра захар

100 мл прясно мляко

200 г меко масло

няколко капки ванилова есенция

2 супени лъжици какао

Приготвяне: 

400 гр. орехи се поставят в авансово загрят тиган на междинна температура да се запекат малко. Оставят се около 15 минути, при непрестанно бъркане, след което се отстраняват от котлона и се слагат върху дъска за рязане и се нарязват на по-малки части с по-голям нож.

 нарязани орехи

Разделете 10 яйца на белтъци и жълтъци в две обособени по-дълбоки купи, след което прибавете 240 г пудра захар към белтъците. Разбийте с миксер, до момента в който се образува твърда пяна, след което прибавете 2 супени лъжици царевично нишесте и разбъркайте още малко.

Добавете ситно нарязаните орехи към тази примес и разбъркайте добре с шпатула. Сложете хартия за печене в по-голяма тава и я намажете малко, след което изсипете сместа от разрушена сметана и орехи и загладете добре.

 белтъци с орехи

 орехов блат подготвяне

Печете кората в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 30 минути, до момента в който получи хубава коричка.

През това време пригответе крема: В авансово отделените жълтъци прибавете 160 г пудра захар и разбъркайте добре с миксер.

 жълтъци

 жълтъчен крем

Прибавете към жълтъците 100 мл мляко и разбийте още веднъж, след което изсипете сместа в по-дълбока тенджера и загрейте на умерена температура, само че млякото не би трябвало да кипи. Отстранете сметаната от котлона преди да заври.

Оставете крема да изстине малко и в обособена купа разбъркайте 200 гр. масло, авансово престояло на стайна температура. Изсипете крема в разрушеното масло и разбъркайте още веднъж.

Капнете няколко капки дестилат от ванилия в крема и поръсете с 2 супени лъжици какао. Разбъркайте добре сместа първо с  бъркалка, а по-късно с миксер, до момента в който се хомогенизира.

 шоколадов крем

Краищата на леко охладената изпечена кора се отрязват и се оставят настрани. Кората се разрязва на 3 равни елементи, за предпочитане отвесно или хоризонтално, с цел да се получат три равни кори.

 орехови блатове

Една от корите се слага върху плоска паница за основа и се намазва с една трета от крема.

 орехова торта сглобяване

Отгоре сложете втората кора и намажете още веднъж с крема, а като добавите последната кора, намажете повърхността и страните на тортата с останалия крем. Поставете тортата в хладилника да се охлади за най-малко 1 час преди сервиране.

 орехова торта с шоколад

Останалите краища на кората не би трябвало да хвърляте, а да ги смелите в блендер, като преди да поднесете сладкиша, поръсете по повърхността и в профил. Придава доста украсителен и гръмък тип.

 кралска орехова торта

Ако желаете тортата да има два крема, преди да добавите какаото, отделете половината от приготвения ванилов крем в обособена купа, след което сложете какао в едната половина, а другата да остане с бял крем.

Така можете да намажете първата и последната кора с какаовия крем, а в средата намажете белия крем.

Разкошно става!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР