„Слабостта на правителството е, че то няма воля да заяви

...
„Слабостта на правителството е, че то няма воля да заяви
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Правителството е непоследователно в решенията си за COVID кризата

„ Слабостта на държавното управление е, че то няма воля да съобщи решения, с цел да не се появятпротестиращи групи, и по тази причина се вкарват някакви безсмислени ограничавания. Основнотообяснение не е здравно, нито управленческо, то е политическо. В България нищо не седовежда до край и по тази причина ние не можем да преценим резултатите от ограниченията. Необходимиса радикални стъпки и в действителност имаме една промяна, която вместо да усъвършенства нещата,в известна степен ги утежнява. " Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Янаки Стоилов, ръководител накомисията по идейно и програмно развиване на Българска социалистическа партия.Социалистът разяснява, че в сегашната обстановка поддръжката за Българска социалистическа партия не е задоволителна, за даможе тя да ръководи, само че самата партия трябвя да съобщи изрично за какво въобще желае дауправлява. „ Разбира се, с цел да смени това ръководство, което основателно получава упрецитеза злоупотреби и корупция.

Заедно с това, тя би трябвало да каже, че има неща, които без нея немогат да бъдат свършени: ние ще въведем фамилно подоходно облагане, като по този начинще облекчим голямото болшинство от българските граждани; ние изрично сезастъпваме за довеждане докрай на газовите планове и за построяването на нови ядренимощности; ние сме за сигурността на Балканите, само че няма да участваме в усилване навоенно опълчване в каквато и да е посока ", изясни той.За опазването на здравето Стоилов изясни още, че е значимо да бъдат изравнени здравните,общинските и частните лечебни заведения, както и всяка една многопрофилна болница да имаотделение за интензивно лекуване.

Също по този начин означи, че в България хората заплащат най-вече за своето здраве отвън обезпечаването.„ На нас ни би трябвало освен триумф, само че и огромна поддръжка. Ако се наложи да вършим коалиция,там би трябвало да сложим тези централни задължения, от които няма да отстъпим в името навластта. Българска социалистическа партия би трябвало да съобщи ясно поддръжката си за българска национална политика. Впартията е имало разнообразни трендове, които са били насочени в една или друга посока,но в тези салда би трябвало да се откри същинския български народен интерес. Голяматабългарска задача, която остава нерешена след 30 години, е че ние се нуждаем от нов, норазличен от настоящия преход. Преход, който да направи България обществена и действителнодемократична, и който да подсигурява бъдещето на българската нация ", съобщи той.По мотив отделилия се от групата народен представител Чавдар Велинов, Янаки Стоилов съобщи, че сенадява да няма повече сходни дейности. „ Този факт е противен, изключително в миг, когатосе регистрира почти равнене на резултатите на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия.

Аз съм уверен, чеголямото болшинство от членовете на партията и нейните симпатизанти не утвърждават тезидействия. Има една граница, която не би трябвало да се прекрачва, изключително от тези, които споделят,че остават в партията, само че напущат групата. По-логично е да правят отстъпка своите места на другихора от листата, които ще попълнят представителството на тази партия ", съобщи социалистът.За хората, които се разделиха и с партията, и с групата той е уверен, че подготвятполитически планове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР