Слабост, безсъние, забавен говор показват, че душата ви страдаЕсента е

...
Слабост, безсъние, забавен говор показват, че душата ви страдаЕсента е
Коментари Харесай

Девет признака, че развивате депресия

Слабост, бодърствуване, занимателен диалект демонстрират, че душата ви страда
Есента е най-опасният сезон

Депресията визира най-вече съзнанието на индивида. Но психическото разстройство има и явни физически последици.

Умора

Силната отмалялост е постоянно срещан признак на меланхолия. Чувствате се изтощени от самото начало и забелязвате, че даже и най-малките неща ви изтощават. Това се случва заради положението на празнина, което от своя страна е породено от неясно възприятие на горест, обезсърчение или безизходност. Не би трябвало да сте смели външно и да криете възприятията си надълбоко в себе си - това може единствено да усили хроничната отмалялост.

Нарушение на съня

Често този признак е съпроводен от хронична отмалялост. Започвате да забелязвате, че заспивате мъчно, не спите задоволително от самото начало или въобще не спите. Може би се събуждате рано заран изтощени без забележима причина. Лошият сън може да бъде породен от тревожни мисли, които непрекъснато се въртят в главата ви и ви преследват, както и от възприятието, че не можете да се отпуснете и да заспите.

Всичко е отвън надзор

Обикновено се фокусираме върху въпроси, които ни вълнуват, и подхождаме деликатно към тях. Но хората, страдащи от меланхолия, се държат по друг метод. Струва им се, че животът е низ от провали и неточности, всичко се изплъзва от ръцете им. Причината: колебливост и липса на централизация вследствие на меланхолия.

Хранителни разстройства

Депресията носи със себе си желанието да преяждате или просто да ядете вкусна храна, с цел да се ободрите. Но лекарите предизвестяват, че диетичните ограничавания ще доведат до наднормено тегло. А то единствено ще утежни обстановката като докара до ниско самочувствие и подозрение в себе си. Или противоположното, заради меланхолия неумишлено ще ядете по-малко и ще отслабнете видимо. Ето за какво, по време на интервал на разстройство е доста значимо да се храните вярно и умерено.

Намалено либидо

Ако вашето полово увлечение на процедура е изчезнало след настъпването на депресията, това най-вероятно се дължи на вашата нерешителност и ниско самочувствие. Може би сте почнали да се чувствате неловко и да се срамувате от тялото си.

Психомоторно закъснение

Ако станете мудни, това е симптом на психомоторна назадничавост, постоянно срещан признак на меланхолия. Този признак може да засегне и говора, който също става по-бавен.

Болка

Много хора, страдащи от меланхолия, изпитват болежка без причина.

Безпокойство и неспокойствие

Симптомът, диаметрално противопоставен на забавянето, е възприятието на непрекъснато безпокойствие. Хората с този признак се усещат неловко от самото начало и се тревожат за всяко малко нещо.

Храносмилателни проблеми

Подуването на корема е постоянно срещано разследване от меланхолия. Може също да страдате от необяснимо гадене, диария или запек. Смята се, че тези признаци пораждат от връзката сред мозъка и червата, проявявайки се по време на интервали на меланхолия или тревога.

Ако забележите някои от тези признаци, не отлагайте визитата при вашия доктор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР