Слабо е търсенето на дърва за огрев тази година, а

...
Слабо е търсенето на дърва за огрев тази година, а
Коментари Харесай

Спад в продажбите на дърва за огрев в страната

Слабо е търсенето на дърва за огрев тази година, а складовете са цялостни. Това регистрират от Югозападното държавно дружество.

Асен Кръстовски живее в благоевградското село Изгрев, и се отоплява и готви на дърва. Ежегодно купува от горското дружество 10 кубика дърва. Тази година обаче избира да купи от частна компания, поради цената.

„ Причината е в цената. Миналата година бяха 105 лв., аз си купих от тях. Тази година като научих, че цената е 160 лв. на метър, а от борсата са 160 лв., единствено че нарязани, нацепени и докарани тук на място ", сподели Асен Кръстовски, гражданин на с. Изгрев.

Според Югозападното държавно дружество обаче аргументите за по-слабото търсене тази година не са по-високите цени.

“Цените са релативно постоянни, ние в никакъв случай не сме си разрешавали да имаме внезапни скокове в цените на дървесина. Така че цените са такива каквито бяха и предходната година. Тук там имаме някои стопанства с повдигане на цената с 4-5 лв. ", съобщи шефът на ЮДЗП инж. Валентин Чамбов.

Липсата на търсене изясняват с презапасяването с дърва за огрев през предходната година, както и с по-топлата зима.

" Имаме по складовете налични към 15 000 кубически метра дърва за огрев и към 25 000 - 26 000 кубически метра строителна дървесина ", добави Чамбов.

Домакинствата могат да дадат своите поръчки за закупуване на мечтаното количество, както на кметовете по места, по този начин и непосредствено в складовете на горските предприятия.

Репортер: Десислава Малинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР