Слаби трусове бяха регистрирани и тази нощ около гръцкия остров

...
Слаби трусове бяха регистрирани и тази нощ около гръцкия остров
Коментари Харесай

Ужасът в Гърция продължава, местните спят по улиците след серия от вторични трусове

Слаби земетресения бяха регистрирани и тази нощ към гръцкия остров Кос. Нормалният темп на острова се възвръща постепенно. Жителите и туристите не престават да са неспокойни, защото сеизмолозите предвиждат вторичните земетресения да продължат до края на месец юли. Трета нощ хората прекараха отвън домовете си. Спят по улици и паркове, както и на шезлонги, споделя в репортаж от Гърция кореспондентката на Нова телевизия Бойка Атанасова.
От туроператорските компании твърдят туристите, че естественият темп на острова е възобновен и отхвърлят да анулират към този момент направени резервации на туристи. Добрата вест е, че е възобновена работата на летището, а с решение на кметството гостите и жителите на остров Кос могат да употребяват превоза вътре на острова гратис.

Интензивната сеизмична интензивност, която се следи в последно време главно в Егейско море обаче провокира угриженост и паника сред гръцките сеизмолози. Прогнозите са за предстоящи мощни земетресения и на остров Кефалония, в региона на Коринт, както и в други области. Цикълът на " сеизмично безмълвие " наподобява се затвори и съвсем ежедневно от института по геодинамика записват десетки дребни и междинни трусове в Егейско море.



Мощното земетресение на остров Кос в петък освен удари и унищожи историческия център на острова, само че и измести острова 10 см по на юг, което провокира угриженост сред сеизмолозите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР