Слабеем ударно: Грозде за детокс и стройна фигура. Този плод

...
Слабеем ударно: Грозде за детокс и стройна фигура. Този плод
Коментари Харесай

Слабеем ударно: Грозде за детокс и стройна фигура


Слабеем стремително: Грозде за детокс и стройна фигура. Този плод укрепва кръвоносните съдове, не съдържа мазнини и холетерол. Гроздовата диета не дава обещание чудеса с килограмите, само че пък е вкусна и има необикновен разкрасителен резултат. Освен това е и мощен антидетокс.
Есента е сезонът, в който не трябва да пропускате да подобрите типа на кожата и косата, да изчистите от тялото нездравословните субстанции, а като бонус и да се отървете от няколко непотребни кг.

Гроздето е един извънредно специфичен плод, само че когато го включим в диета, количествата и честотата на ястие са най-важни. Гроздето не съдържа мазнини, холестерол и натрий. Химичният му състав зависи от сортовете, от степента на зрялост, метода на развъждане и почвата. То е един от най-хранителните плодове, тъй като захарите в него са извънредно съсредоточени – от 13% до 24%. Съдържа манган, витамин В12, калий и витамин C. Около 100 грама грозде съдържат единствено 62 калории.

Диетата с грозде е главно прочистваща и спада към бързите диети за намаляване, с която можете да свалите до 1 кг дневно. Ако изберете монодиета единствено с грозде, то имайте поради, че не трябва да я прилагате повече от 3 дни, като дневната консумация на грозде би трябвало да е в рамките на 1,5 до 3 кг от плода, разпределени в три-четири приема. Гроздето с червен цвят е по-подходящо, тъй като има повече антиоксиданти, а богатото наличие на калий го трансформира в отличен диуретик.

Освен това фибрите подтикват чревния тракт.

Бързата тридневна диета е подобаваща за стремително пречистване на организма. Ако детоксът не е единствената ви цел, в гроздовата диета би трябвало да добавите и други храни. Не очаквайте фрапантни промени в силуета. С подобен режим може да се отървете от едвам 3-4 кг. Ползата за здравето и хубостта обаче е огромна.

Гроздовата диета прави кожата и косата красиви, избистря тена и дава доста сила и тонус. Гроздето подтиква регенерацията на всички кафези, в това число на епителните, пречи на задържането на вода в организма, покачва имунитета, написа cosmopolitan.bg.

Причините да изберете тъкмо този режим са няколко. На първо място поради сезона. Нутриционистите поучават да консумирате най-много типичните за сезона плодове. Освен това гроздето е лека храна. То се състои най-вече от вода – нейното количество, според от сорта, варира сред 72% и 84%. Именно това е една от аргументите да работи ефикасно и да изхвърля арестуваните в организма течности. Пак поради високото наличие на вода то е идеалният плод, в случай че решите да извършите 24-часова детоксикация. Плодът е потребен за изчистване на организма от отрови и поради високото наличие на натрий и калий. Тези два детайла са значими и за привлекателния външен тип, защото поддържат в положително положение кожата и косата.

Да, гроздето способства и за това. То се състои от вода, захари, фибри, витамини (A, C, B комплекс и PP) и минерали (калий, магнезий, желязо и йод; съдържа 60 калории на 100 г). Но нещото, което го прави изключително значимо, е, че е богато на полифеноли, ресвератрол, винена киселина и антиоксидантни съставки. Еноцианинът и танините в гроздовите семена и ципата укрепват стените на кръвоносните съдове. Това обаче надалеч не е всичко. Фибрите в гроздето спомагат за съкращаване на мастните депа в тялото и хидратират в дълбочина кожата.

Почивните дни са идеални за начало на гроздовата диета. Тя в действителност е добре да стартира последователно. В началото направете единствено един разтоварващ уикенд. Посветете двата дни на релаксация, разкрасяващи процедури и най-малко физически действия. Гимнастиката оставете за друго време. През тези 2 дни наблегнете на гроздето, което би трябвало да размени огромна част от храната в дневното ви меню. Ако не сте в положение да останете единствено на този плод за два дни, включете на обяд и вечеря не тежки храни, да вземем за пример единствено пресни салати. През идващите 5 дни вмъкнете последователно в менюто и други артикули, дружно с грозде най-малко 3 пъти на ден: да вземем за пример на закуска заран, при втора закуска преди обяд и на следобедна закуска. Не забравяйте и физическата интензивност. Ако се чувствате задоволително добре, продължете с този режим още една седмица. Но не повече. Всяка седмица приблизително се смъкват към 1-2 кг. Първите два дни в действителност се отслабва най-вече, само че това са най-вече изхвърлените от тялото вода и отрови.

Ако ви е мъчно да останете два дни единствено на грозде, би било добре да се придържате към режим с три съществени хранения въз основата на зеленчуци, одобрявани на всеки 6 часа. Освен грозде, което може да се употребява когато и да е, пийте зелен чай. При апетит хапнете филийка пълнозърнест самун. Всеки ден би трябвало да изяждате към 1 кг грозде, без значение от останалата храна.

Следващите 5 дни си поставете за цел да не надвишавате 1300 калории на ден. За обяд можете да изядете порция спагети или ориз, а за вечеря – салата с парче риба, яйца или месо. Освен като закуска и междинни хранения включвайте гроздето и в главните хранения – да вземем за пример като добавка към салатата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР