Слабата форма на Ливърпул може да доведе до още няколко

...
Слабата форма на Ливърпул може да доведе до още няколко
Коментари Харесай

Ливърпул рискува да завърши девети и да постави нов антирекорд

Слабата форма на Ливърпул може да докара до още няколко неприятни за клуба “постижения”. Тимът на Юрген Клоп към този момент сложи нов клубен антирекорд с шест следващи домашен загуби и след 28 мача в Премиър лийг има единствено 43 точки, което прави приблизително по 1,53 точки/среща. Според Sky Sports, в случай че се резервира тази наклонност от толкоз пункта приблизително на дуел, то първенците ще завършат на девета позиция с 58 точки и няма да стигнат даже до Лига Европа.

Предполагаемо класиране:


В същото време Ливърпул рискува да влезе в историята като първенеца на Премиър лийг, който е позволил на-голям срив в сезона, в който е защитавал купата си. Става дума за разликата в точките сред шампионската акция и последвалата такава. Засега най-голяма е амплитудата при Челси и Лестър при купите им от 2015 и 2016 година И двата тима са спечелили с по 37 точки по-малко в идващите сезони. През предходната година Ливърпул победи на върха с 99 точки, а сега е с 43. До края “червените” от “Анфийлд” имат да изиграят още единствено 10 срещи, в които би трябвало да стигнат до най-малко 20 точки, с цел да не се наредят до Челси или Лестър (при 19 извоювани до края) или даже да слагат нов антирекорд (при по-малко от 19 извоювани до края).

Най-слаба отбрана на купата


Иначе Клоп има цялостното право да се оправдава с отсъстващи футболисти, тъй като статистиката демонстрира, че през сегашния сезон Ливърпул е отборът с най-вече играчи, които не са взели присъединяване в мачовете от Премър лийг поради контузии или болести. Състезатели на първенците са пропуснали общо 1029 дни по тези аргументи, а най-близо до тях е Кристъл Палас, чийто играчи не са били разполагаем в общо 861 дни. На другия полюс е Челси с едвам 276 дни.

Най-много отсъстващи


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР