Слаба игра, плахи действия и почти нищо показано в атака

...
Слаба игра, плахи действия и почти нищо показано в атака
Коментари Харесай

Загуба от Парагвай остави футболните национали без победа в 12-и пореден мач

Слаба игра, плахи дейности и съвсем нищо показано в офанзива белязаха загубата на футболните национали от Парагвай с 0:1. В дебюта на Георги Дерменджиев като народен селекционер, отборът отстъпи в другарски мач, който беше и първи дуел след свадите от европейската подготовка с Англия, довела до стихия в българския футбол и оставката на президента Борислав Михайлов.

Единственото попадение в дуела означи Мигел Алмирон в 60-ата минута.

За 90 минути България не стигна до нито едно голово състояние, а в това време позволи най-малко дузина обстановки пред своята врата.

Срещата се игра пред към 150 фенове на Националния стадион " Васил Левски ". Само след три дни България излиза в европейска подготовка против Чехия. Мачът ще постави завършек на квалификациите за Евро 2020, а в него България е с наказване от празни трибуни поради расистките обиди от срещата с Англия на 14 октомври.

Поражението означи и 12-и следващ дуел на националите без победа. За последно те завоюваха на 13 октомври 2018 година против Кипър на " Васил Левски " в мач от Лигата на нациите. В последните 12 мача България има седем загуби и пет равенства 8:24.

В историята си националният тим има единствено една по-дълга серия без победа - сред 1924 и 1930 година България не съумява да завоюва 14 следващи срещи.

Новият селекционер Георги Дерменджиев заложи на един дебютант измежду титулярите си, като това беше вратарят на " Славия " Георги Георгиев. Той получи късмет да играе, откакто титулярът Пламен Илиев е с лека травма, а Николай Михайлов няма мачове през сезона. В останалите титуляри на Дерменджиев имаше футболисти, които по-рядко получаваха шансове при предходния селекционер Красимир Балъков.

В първите пет минути българският отбор опита да пресира противника си, само че това траеше доста малко. След първичната концепция, Парагвай се настани трайно в половината на България. Доброто придвижване без топка на южноамериканците непрекъснато създаваше проблеми за домакините.

 Загуба от Парагвай остави футболните национали без победа в 12-и следващ мач
© LAP.BG

Шансовете на България се свеждаха до опити за контраофанзива, само че липсваха ударите към парагвайската врата. В 23-ата минута Вандерсон съумя да се откъсне по левия фланг, само че подаването му не откри Ивелин Попов.

До края на първото полувреме дейностите се водеха напълно пред вратата на България. Само положителните изяви на Георги Георгиев предотвратиха гол в мрежата му. Стражът се намеси по превъзходен метод в 34-ата минута, когато Анхел Ромеро остана самичък против него.

 Загуба от Парагвай остави футболните национали без победа в 12-и следващ мач
© LAP.BG

Още няколко през първата част пъти централните бранители Божидар Чорбаджийски и Георги Терзиев не действаха на висота. Често те се разминаваха с топката или не посочваха синхрон.

През първата част Парагвай сътвори 12 положения за гол, от които четири удара попаднаха в границите на вратата. За 45 минути България се регистрира единствено с един удар, който не беше толкоз сериозна опасност.

На почивката Дерменджиев направи две смени, пускайки на терена Кирил Десподов и Божидар Краев вместо Марселиньо и Тодор Неделев, само че това не промени изключително играта. Парагвай продължи да бъде по-активния тим и отборът с ясна концепция в предни позиции.

Това даде резултат в 60-ата минута, когато Мигел Алмирон се разписа. Футболистът на " Нюкасъл " получи пространство на към 22 метра от вратата, където топката му беше подадена, Алмирон си я настройки на левия крайник и с мощен удар не остави шансове на Георгиев - 0:1.

 Загуба от Парагвай остави футболните национали без победа в 12-и следващ мач
© LAP.BG

Въпреки измененията в играта на България не се видя нищо в предни позиции. Един от редките шансове пристигна след центриране на Ивелин Попов, когато топката разказа странна траектория и се насочи към вратата.

В последните 15 минути Дерменджиев предприе още промени, само че и те не доведоха до усложнения за парагвайците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР