Слаба банка се убива с вестник, защото по-силните направо си

...
Слаба банка се убива с вестник, защото по-силните направо си
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Слаба банка се убива с вестник, защото по-силните си купуват медиите

Слаба банка се убива с вестник, тъй като по-силните напряко си купуват медиите. Това сподели за предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " ръководителят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян.

Паниката и паническите реакции са факторите, против които няма отбрана, безапелационен бе той. Всичко друго има метод да се реши - поставя се капитал, някой купува банката, зависи по какъв начин са подредени нещата, само че против суматоха - няма отбрана, разясни Хампарцумян.

" Когато нещата тръгнат в посока на инфлация, която към този момент не желаеме да бъде към 2-3% значи, че има прекомерно доста пари на пазара. Как да ги приберем? Не може с указ да ги вземем, би трябвало да вдигнем лихвите, тъй че те сами да се върнат там откъдето са тръгнали. Тези пари, с цел да се върнат и да не натискат към този момент инфлацията - т.е. тя да тръгне назад, би трябвало да се балансира предлагането на артикули, услуги и паричната маса, налична в стопанската система - по този метод е единият от инструментите, посредством който централните банки си прибират назад парите ", изясни специалистът. 

" Европа, когато си стъпи на краката, може да бъде рационална и сполучлива. Качеството на живота в Европа е най-високо в света ", добави Левон Хампарцумян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР