Слаб интерес от страна на гражданите провали референдума, с който

...
Слаб интерес от страна на гражданите провали референдума, с който
Коментари Харесай

Провал: Повечето берлинчани не подкрепиха бързата декарбонизация

Слаб интерес от страна на жителите провали референдума, с който в Берлин трябваше да решат дали да задължат локалната власт да реализира въглеродна индиферентност за едвам 7 години - до 2030 година, оповестяват международните организации.

В подтекст: Германската столица, сходно на останалата част от страната, се стреми до 2045 година да реализира 95% понижение на въглеродните излъчвания по отношение на равнищата от 1990 година Според някои климатични деятели обаче задачите не са задоволително амбициозни и постигането им няма да понижи темповете на световното стопляне.
 100 града в Европейски Съюз се включиха в самодейност да станат въглеродно неутрални до 2030 година. Сред тях са София и Габрово
100 града в Европейски Съюз се включиха в самодейност да станат въглеродно неутрални до 2030 година. Сред тях са София и Габрово

За самодейността са подадени 370 заявки

Така и се стигна до публичното допитване, което при болшинство и най-малко 608 000 гласа в поддръжка на декарбонизацията до 2030 година щеше да я трансформира в правно обвързваща цел за ръководещите.

Това обаче няма да се случи, тъй като по данни на " Ройтерс " едвам към 441 000 са подкрепили ускорената въглеродна индиферентност. Това е към 10% от 4-милионния най-космополитен немски град.
 Германия към момента е вторият максимален покупател на съветски изкопаеми горива
Икономика №1 в Европейски Съюз към момента е вторият максимален покупател на съветски изкопаеми горива

Все отново страните от блока и останалата част от Европа лимитират вноса си

Около 80% от електричеството за него идва точно от изкопаеми горива. В непосредственост няма огромни ВЕИ мощности.

В прав текст: Резултатът " демонстрира, че болшинството берлинчани виждат, че настояванията на референдума няма по какъв начин да бъдат изпълнени - дори и в случай че се запишат в закон ", разяснява кметът на града Франциска Гифей. Според нея просто няма по какъв начин Берлин да стане въглеродно безпристрастен до 2030 година и " би трябвало ясно да се каже на хората това - всичко друго са нелепости ".
 Брюксел облекчава разпоредбите за
Брюксел облекчава разпоредбите за " зелени " дотации, с цел да се конкурира със Съединени американски щати

Европейски Съюз желае да приключи зависимостта си от американски и китайски технологии и артикули

Още нещо: Референдумът съответствува и с договарянията сред консервативния Християндемократически съюз и социалдемократите за общо ръководство в града. След успеха на ХДС на последните избори Зелените се оказаха още веднъж в съпротива.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР