Слаб е интересът все още към живите елхички за Коледно-новогодишните

...
Слаб е интересът все още към живите елхички за Коледно-новогодишните
Коментари Харесай

Рекордни цени на живите елхи във Варна

Слаб е ползата към момента към живите елхички за Коледно-новогодишните празници, сподели за Радио Варна Пламен - търговец на дръвчета в региона на пазар Чаталджа във Варна. Подредил е елхичките още от 28 ноември, само че чака ползата да се ускори след 10 декември.

Украинците купуват повече живи елхи от българите, разяснява Пламен. Цените варират от 25 лева до 80 лева В момента предлага три типа иглолистни – бор, смърч и ела. Българите купуват повече бор, а украинците и руснаците смърч, прецизира търговецът. Той показа, че неговите дръвчета устоят по-дълго време на топло у дома, тъй като са доставени от Родопите. Всички дръвчета се продават и с кръстачки, които се вършат на място.

Самият Пламен украсява жива елха вкъщи за празниците. След като те преминат – носи дръвчето в Зоопарка във Варна за храна на животните. Така постъпва и с всички дръвчета, които са останали след Нова година.

Освен елхички, продава и клончета – по 1-2 лева Тях ги купуват най-вече възрастни дами, от които си правели елхи, описа още Пламен.

Той си спомни и история от предходната година. Свещеник купил едно елхово стръкче, което коства към левче и дал 10 лева за него на продавача. Не изискал ресто, а клончето щял да занесе на стара жена, да украси входната си врата. Пожелал на търговеца здраве и шанс.

Пламен сподели, че живи дръвчета за декорация продава до Коледа, само че предходната година се случило да продаде дръвче и на 31 декември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР