Sky News установи, че Русия е боядисала пет от корабите

...
Sky News установи, че Русия е боядисала пет от корабите
Коментари Харесай

Камуфлажни кораби и фалшиви самолети - как Русия защитава своя Черноморски флот и въздушни бази

Sky News откри, че Русия е боядисала пет от корабите на флота, в това число своя флагман " Адмирал Макаров " през последните два месеца, което анализаторите разказват като опит за отбрана на " уязвимия " флот.

Черноморският флот (BSF) има към 30 военни кораба и е главно основан в Севастопол в окупирания Крим.

Изображение: Флагманът " Адмирал Макаров ". Снимка: А. Бричевски

Намерихме носа и кърмата на пет военни кораба, в това число „ Адмирал Макаров “ – който стана флагман на флота след потъването на „ Москва “ – бяха боядисани в тъмносиньо или черно сред 26 май и 4 юли тази година. < /p>

Експерти допускат, че рисуването на Макаров, неговия сестра транспортен съд Адмирал Есен, Иван Гобулец, Муромец и Грайворон има за цел образно да отвлече вниманието на украинските закани, в това число морски дронове, и да направи корабите да наподобяват по-малки.

Украйна се похвали с потреблението на морски дронове - безпилотни пъргави плавателни съдове, които носят експлозиви и се движат по повърхността на водата - които са били употребявани при офанзиви в Крим.

Сравнихме архивни изображения на петте кораба и по-скорошни фотоси, оповестени в съветски канал в Telegram, обвързван с KCHF.ru - уеб страницата на флота.

Не можем да потвърдим точната дата, на която тези лодки са боядисани, само че базираме нашата последователност на датите на изображенията бяха оповестени онлайн.

Изследователи с отворен код по-рано показаха, че нарисуваният адмирал Есен може да се види и на сателитни изображения. Корабът съдържа наземна ракета 8 Калибър - която е била постоянно употребена против Украйна по време на войната.

Анализаторите споделят, че това е " нова форма на изобразяване на заслепяване " - техника за стръв, употребяваща неправилни шарки и цветове, които е употребен за първи път през Първата международна война, с цел да помогне за отбрана от немски лодки в морето.

Изображение: Преди и след изображения на два от нарисуваните кораби Адмирал Макаров (отгоре) и Иван Гобулец (отдолу). Снимки: А. Бричевски

Анализаторите споделят, че рисуването на двете страни на лодката се пробва да я показа като по-малка, в сравнение с е - скривайки основни детайли като хеликоптерни площадки.

Въпреки че морската стръв не е нова, тя ни споделя нещо за опасността, която съставлява Украйна.

Аналитикът по защитата и сигурността професор Майкъл Кларк сподели: „ Идеята е рационална, само че Русия не смяташе, че нейният флот ще бъде в това състояние. Те би трябвало да се върнат към някои остарели обичайни способи.

„ Не мислех, че BSF ще бъде под толкоз огромен напън. Фактът, че украинците го направиха уязвим, ние не го чакахме при започване на войната. дроновете си падат по зрителното разпръскване, само че има „ намаляваща успеваемост ".

Изображение: Нарисуваният лък на Admiral Essen, сниман на 19 юни в Севастопол. Снимка: Planet Labs PBC

Украйна има достъп до дронове, които употребяват радарна сигнатура и инфрачервени сигнали, тъй че в някои случаи един пласт багра няма да има значение за откриването.

Боядисване на самолети върху асфалт

Но Русия не се е спряла на военноморския камуфлаж - също по този начин употребява техниката на стръв, с цел да се опита да отбрани въздушните си бази - даже тези покрай Москва.

Сателитни изображения, подчертани преди този момент от откриватели с отворен код, демонстрират, че Русия е нарисувала няколко самолета на земята във въздушните бази, с цел да пробвайте се да измамите украински дронове.

Изображенията, направени във въздушните бази Енгелс и Йейск и база за изстрелване на ракети S400 през последните няколко месеца, демонстрират самолети, в това число стратегически бомбардировачи Ту-95, изрисувани върху асфалта.

Базата S400 в региона Тимирязевски е единствено на към 10 км от сърцето на Москва.

Изображение: Сателитно изображение демонстрира гуми на самолети във въздушната база Енгълс на 28 август. Снимка: Maxar Technologies

Рафаел С. Коен, шеф на програмата за тактика и теория, Project Air Force в RAND сподели: „ Войната се приближава до дома за Русия. Фактът, че заслужава съветски отговор, демонстрира, че би трябвало да видите това като мярка за успеваемост за украинците.

„ Ако карате руснаците да се тревожат за техните базови отбрани, тъй че те отделят време да се маскират, тогава вие явно сте ги извадили от равновесие. "

Сателитни изображения също демонстрират гуми, сложени върху горната част на самолетите във въздушната база Енгелс, което съгласно анализаторите може да се употребява за попречване на щета на самолета от близки детонации.

Екипът е мултиквалифицирано звено, отдадено на даването на транспарантна публицистика от Sky News. Ние събираме, проучваме и пресъздаваме данни, с цел да разкажем истории, основани на данни. Ние комбинираме обичайни умения за докладване с модернизиран разбор на сателитни изображения, обществени медии и друга информация с отворен код. Чрез мултимедия описване на истории, ние се стремим да разбираем по-добре света, като в същото време демонстрираме по какъв начин се прави нашата публицистика.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР