Sky News разбира, че прекъсване е засегнало три от пречиствателните

...
Sky News разбира, че прекъсване е засегнало три от пречиствателните
Коментари Харесай

Хиляди все още без вода след голям инцидент, обявен в Съри

Sky News схваща, че спиране е засегнало три от пречиствателните станции на Thames Water рано в четвъртък, като два от обектите са възобновени до цялостна работа.

Но проблемите продължиха за по-дълго в оборудванията за филтриране на водата в Шалфорд през уикенда, оставяйки 12 000 без вода към понеделник сутринта в елементи от Съри, в това число Гилдфорд и Годалминг.

Говорител на Thames Water сподели: „ Пречиствателните уреди в Шалфорд към този момент е още веднъж онлайн след проблеми, породени от бурята Киаран.

„ Трябва да напълним още веднъж подземните резервоари, които са се изчерпали доста и чакаме доставките да се възстановят през идващите 24 часа. Бихме желали да благодарим на нашите клиенти за тяхното самообладание през това време. "

Смята се, че бурята е повлияла на качеството на водата, постъпваща в пречиствателната станция, което е наложило инспекция, с цел да се подсигурява, че стандартите за питейна вода са спазени. < /p>

Както редакторът на стопанската система и данните на Sky News Ед Конуей заяви предишния месец, английската викторианска мрежа от тръби - която съчетава канализация и дъждовна вода - постоянно може да аргументи безчет компликации.

Кризата с тръбопроводите във Англия се разкри

Докато системите се нулират и резервоарите на завода в последна сметка се попълнят, Thames Water сподели, че е отворила две станции за бутилки с вода:

Crown Court Car Park, Godalming, GU7 1HRArtington Park and Ride, Old Portsmouth Road, Guildford, GU3 1LP

Но един гражданин сподели пред Sky News в неделя, че неговият възрастен татко, който е имобилен след престой в болница, не е съумял да провежда доставка на бутилирана вода.

„ Притеснително е какъв брой хора може да са без превоз или родственици сега без никаква помощ от Thames Water “, сподели господин Дейвис, макар че компанията сподели, че е уредила доставка, откакто Sky News се свърза с него.

„ Да оставят 84-годишен мъж без вода, до момента в който обществено споделят, че да се грижат за своите уязвими клиенти, не е нищо друго с изключение на непоносимо. “

Прочетете повече: „ Бясна съм “: Дълги опашки се образуват, до момента в който хиляди остават без вода

Канцлерът Джереми Хънт е народен представител за Югозападен Съри, който включва Годалминг и близките села измежду засегнатите региони.

Той сподели в неделя, че е „ доста угрижен “ за обстановката и туитна, че ще приказва с началник на Thames Water.

След като беседва с Алистър Кокран, краткотраен съглавен изпълнителен шеф и основен финансов шеф на Thames Water, господин Хънт разгласява в X, някогашен Twitter, че компанията „ нулира и препрограмира “ системата за надзор.

По-късно той добави, че компанията " танкира вода ", с цел да подсигурява, че " може да поддържа лечебните заведения и станциите за бутилирана вода да останат отворени ".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР