Един човек е в критично състояние след „трагичната“ катастрофа на американски морски хеликоптер в Австралия

...
Sky News Australia каза, че самолетът v-22 Osprey е превозвал
Коментари Харесай

Sky News Australia каза, че самолетът v-22 Osprey е превозвал около 20 американски морски пехотинци край бреговете на Дарвин по време на учение.

Australian Broadcasting Corporation (ABC) добави, че няма загинали.

В изявление, изпратено по имейл до Associated Press, полицията на Северната територия каза, че е реагирала на самолетна катастрофа на остров Мелвил, добавяйки: „Първоначални доклади предполагат, че в инцидента участва персонал на отбраната на Съединените щати и че членовете на австралийските отбранителни сили не са участвали."

Премиерът Антъни Албанезе нарече катастрофата "трагична", като каза на репортери: "Очевидно това е инцидент, достоен за съжаление. не можем да предоставим допълнителна информация.

„Австралийските отбранителни сили си сътрудничат с нашите приятели от отбранителните сили на Съединените щати, за да сме сигурни, че предоставяме всяка възможна помощ.“

Световна купа за жени: Сега Лъвиците стигнаха дотук, че не искат да напуснат Австралия без най-голямата награда

Инцидентът се случи по време на Упражнението Predator's Run 2023 - военен учение с участието на войски от Австралия, САЩ, Малайзия и Филипините.

Това идва месец след като четирима австралийски войници бяха убити по време на двустранни учения, когато техният хеликоптер се разби в океана край бреговете на Куинсланд.

САЩ и Австралия засилиха военното си сътрудничество в Тихия океан през последните години, предизвикано от все по-настоятелния Китай.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР