Скулпторът Иван Бахчеванов, архитект Емил Бурулянов и инициаторът на проекта

...
Скулпторът Иван Бахчеванов, архитект Емил Бурулянов и инициаторът на проекта
Коментари Харесай

В Българово ще има паметник на християните, избити през 1878 г.

Скулпторът Иван Бахчеванов, проектант Емил Бурулянов и основателят на плана Пламен Карашев, показаха в Министерството на културата, концепцията за построяването на монумент пред храм " Свети Атанасий " в град Българово. Той е в памет на избитите християни от турски башибозук през 1878 година. Комисията по създаване на монументи към Министерство на културата е подкрепила концепцията и плана.
Средствата за построяването на паметника ще бъдат събрани от дарения. Кампанията стартира с 2130 лв.. Сумата е събрана на рождения ден на Веселин Славов, гражданин на Българово, който от 15 години живее в Лондон. Гостите на неговия 50 годишен празник, вместо дарове, направиха дарения за родолюбивото дело. Инициативата е подкрепена от фондация „ Докосни щастието “ с ръководител Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конко.
 

„ Actualno.com беседва с Пламен Карашев, основател на плана: “ Искам да благодаря на всеки един, който застава зад концепцията и реализирането на плана. Изграждането на този монумент не би било допустимо без помощта на всеки патриот. Процедурата за подобен вид план лишава повече време, само че това което вършим ще остане вечно и сме решени да стигнем до края. Искам да благодаря и на Министерството на културата за поддръжката и препоръките отправени към екипа ни, за реализирането на един заслужен монумент. Обръщам се към всички с думите, които са наше мото - " Да помним! Да не забравяме! “

Това, което следва, с цел да бъде изведено до своя край родолюбивото дело е разглеждане на плана от финалната комисия на Министерството на културата. След което се чака да бъде издадено позволение за градеж. Подробностите за набирането на средства за паметника, ще бъдат оповестени на Фейсбук страницата Българовско Шествие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР