Скромно, но от сърце! Под това мото протекоха и двата

...
Скромно, но от сърце! Под това мото протекоха и двата
Коментари Харесай

Без много-много пот Барса и Юве напред в Шампионската лига

Скромно, само че от сърце! Под това мото протекоха и двата мача от група "D " на Шампионската лига. Въпреки това любимците в групата Барселона и Ювентус не позволиха изненади и напълно предстоящо не престават похода си към осминфиналната фаза на шампионата.

"Бианконерите " несъмнено съумяха да накарат последователите си да изтръпнат на моменти, само че въпреки всичко изкопчиха успеха от "червено-белите " като посетители. Макара и финален в класирането, отборът от Пирея даде сериозен отпор на възпитаниците на Масимилиано Алегри, изключително през вторите 45 минути от дуела. Въпреки това дуелът приключи с победа от 2:0 в интерес на италианския гранд. Хуан Куадрадо откри резултата с ранно попадение в 15-ата минута на срещата. Чак в 90-ата обаче падна второто попадение за "бианконерите ".

Първото по-сериозно състояние в срещата бе в 7-ата минута. Пауло Дибала овладя в наказателното поле и насочи удар към лявата греда. Стражът на домакините Силвио Прото обаче внимаваше и направи ужасно избавяне, с цел да го спре.

Хуан Куадрадо откри за “бианконерите” още в 15-ата минута на срещата. Алекс Сандро проби отляво и нахлу на скорост в наказателното поле. Въпреки че имаше опция да шутира, той реши да изпрати брилянтен паралелен на голлинията пас към останалия пред опразнената врата Куадрадо. От своя страна 29-гошиният колумбиец нямаше по какъв начин да сбърка и единствено подложи крайници си, нанизваки топката във врата на Силвио Прото.

В 37-ата Гонсало Игуаин опитва шут към левия ъгъл, само че Прото още веднъж се намеси решаващо.

Единственото по-опасно състояние за домакините през първите 45 минути се откри пред Урош Джурджевич. Нападателят на “червено-белите” засече с глава центрирана топка от корнер, само че опитът му беше чудесно париран от Войчех Шчесни.

Втората част стартира с още две съществени провокации за стража на гостите. В 57-ата Фелипе Пардо се озова очи в очи с полския вратар и шутира по земя към десния ъгъл. Войчех Шчесни обаче отрази опита му.

Секунди по-късно Марко Марин още веднъж тества рефлексите на Шчесни, който за следващ път не поддаде.

Домакините нацелиха и греда в 83-ата минута на срещата. Ел Фарду Бен Набуан стреля с глава от дребното наказателно поле, само че ударът му не беше задоволително прецизен и топката отскочи от лявата греда.

В 89-ата минута влезлият като запаса Федерико Бернардески овладя добре, настройки си топката и насочи удар от 21 метра. Силвио Прото обаче осуети опита му.

Само минута по-късно обаче някогашният нападател на Фиорентина бе изведен чудесно от Сами Кедира. Бернарндески си проправи път към наказателното поле и съумя да шутира сред трима от футболистите на Олимпиакос. Ударът му бе непогрешим и с него публично бе комплициран завършек на интригата в дуела.

В другия мач от група “D” на ШЛ Барселона и Спортинг Лисабон също не предложиха кой знае какъв екшън на "Камп Ноу ", макар че португалците имаха на каква да се надяват. Каталунският гранд обаче не даде никакъв късмет на противника си, откакто се наложи с 2:0.

Старши треньорът на каталунците Ернесто Валверде реши дa даде отмора на по-голямата част от титулярите си, като отвън стартовите 11 остана огромната звезда на “блаугранас” Лионел Меси, а неговото място в офанзива бе заето от Пако Алкасер. Почивка получиха още Марк-Андре тер Щеген, Хавиер Масчерано, Серхио Бускетс, Жорди Алба и капитанът на Барса Андрес Иниеста.

Пако Алкасер откри в 59-ата минута на срещата. Денис Суарес насочи съвършено центриране от корнер в наказателното поле, където 24-годишният Алкасер се извиси най-високо и заби патрон с глава в дясната страна на вратата, правейки резултата 1:0.

В допълните минути на постоянното време пък някогашният футболист на Барса Жереми Матийо си наниза собственоръчно автогол, увеличавайки преднината на каталунците. Денис Суарес влезе на скорост в наказателното поле и прати паралелен пас към Пако Алкасер. В опита си да почисти бранителят на Спортинг се хвърли на себеотрицателен шпагат, след който в последна сметка топката се озова в личната му врата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР