Скромната ми прогноза е, че накрая ще избършат потно чело

...
Скромната ми прогноза е, че накрая ще избършат потно чело
Коментари Харесай

Всеки пенсионер трябва да прочете това, ще има голяма радост

Скромната ми прогноза е, че най-после ще избършат потно чело и ще намерят пари за коледни добавки на пенсионерите, съобщи пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ „ Подкрепа “. Той подсети, че това е правено и различен път.

Манолов взе присъединяване в интернационална конференция на тематика „ Достойна претовареност и обществена сигурност в Западните Балкани “, където означи, че се намираме пред изключтилени условия.

„ Видяхме какво е присъединение към Европейски Съюз и свободно придвижване на хора. Оказа се, че то е само от Изток на Запад и нанесе тежки вреди върху Западните Балкани. Колегите от Западните Балкани би трябвало да си дадат ясна сметка, че присъединението към Европейски Съюз не е единствено мед, само че и жило.

В България обаче стават все по-малко хората, които се изнасят, установи президентът на КТ „ Подкрепа “

В четвъртък той ще се срещне с премиера и финансовия министър.

„ Поканиха ни да си приказваме за бюджета. Акцентът е обвързван с въвеждането на самостоятелна осигурителна вноска за държавните чиновници. Не сме срещу въвеждането й, въпросът е по какъв начин ще стане това “.

От думите му стана ясно още, че в плана за бюджета за 2024 година е предвиден ръст на пенсиите с към 10% през юли.

Промени се обмислят и в размера на майчинството за втората година на детето – а точно то да е равно на минималната работна заплата. Размерът на заплатата за следващата година беше повишен и от януари тя ще е 933 лева

Промени при другите типове компенсации към този момент не се плануват.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР