Скритите камери, които използвахме по случая с разкриването на корупционните

...
Скритите камери, които използвахме по случая с разкриването на корупционните
Коментари Харесай

Шефът на "Господарите" Халваджиян сензационно пред БЛИЦ: Скритите ни камери помогнаха за арестите на данъчните! Дано бизнесът да диша!

" Скритите камери, които използвахме по случая с разкриването на корупционните схеми в Национална агенция за приходите са спомогнали за интервенцията, която бе извършена против данъчните. Радвам се, че по случая има такава развръзка ". Това съобщи пред БЛИЦ Джуди Халваджиян, продуцент на " Господари на ефира ".

Потърсихме го за коментар във връзка интервенцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП в столичното поделение на Национална агенция за приходите.

" В хода на подхванатите дейности през вчерашния ден са тествани над седем адреса и голям брой леки коли. Според нас участниците в групата са на разнообразни равнища в Дирекция " Оперативни инспекции " на Национална агенция за приходите София – от инспектори през ръководители до шеф бранш, който съгласно нас е управлявал тази незаконна група. Сумите, които са прибирани и са открити, са сред 500 и 5 000 лева според от бизнеса на търговеца. Становището на наблюдаващите прокурори е, че за множеството от лицата ще бъдат импортирани претенции в Специализирания углавен съд за задържане под стража, защото съгласно сътрудниците има възможност те да извършат още закононарушения. По делото има голям брой очевидци, които нагледно казано са изнудвани ", изясни преди минути прокурор Иван Гешев, началник на Специализираната прокуратура.

" Специализираната прокуратура направи извънредно значима интервенция. Следващият път ще работим взаимно с нея, когато имаме следствия за корупционни практики. Миналият път, когато се обърнахме към елементарните магистрати и полицията изтече информация към разработваните лица, което осуети разкриването им.

Жалкото в тази ситуация е, че множеството медии си мълчат за приноса на " Господари на ефира " за разкритие на закононарушенията ", безапелационен е Халваджиян.

И добави: " Много се надявам, че след интервенцията на Специализираната прокуратура ще се основат условия бизнесът да стартира да диша и да няма повече случаи на рекет ".

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР