Скритата заболеваемост от ковид-19 може да достигне до над 15

...
Скритата заболеваемост от ковид-19 може да достигне до над 15
Коментари Харесай

Проф. Кунчев: Може да достигнем до над 15 000 скрити случая на ковид още този месец

Скритата заболеваемост от ковид-19 може да доближи до над 15 000 случая още този месец, съобщи пред Нова тв математикът проф. Огнян Кунчев.

„ Мисля, че този месец болните, които са от скритите цифри, ще се вдигнат най-малко до 15 000-20 000 хиляди. А другояче публично това, което се записва, ще бъде към 2000-3000 случая. Обезпокоителното обаче е това, което не се загатва. Това е смъртността, която е висока даже в много по-ваксинирани народи ”, акцентира той.

“За да се ориентираме в коронавирус обстановката – най-добре е да погледнем какво се случва при съседите ни. В момента се намираме в доста динамична обстановка – непрекъснато идват туристи, българи, които работят в чужбина се пробират. А като погледнем какво се случва в Гърция – там вълната продължава да се качва. По-успокоително е ситуацията в Австрия и Германия, където вълната през последната седмица се поуспокои. В България обаче обстановката занапред ще назрява ”, безапелационен е математикът.

По негови калкулации имаме към 750 болни на 7-дневна база. „ Това значи, че болните са най-малко 7 пъти повече. Тоест имаме към 7-8 хиляди болни действително ”.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР