Скот Ву е спечелил множество престижни състезания по програмиранеНовият сезон

...
Скот Ву е спечелил множество престижни състезания по програмиранеНовият сезон
Коментари Харесай

Световен ИТ гуру ще вдъхнови участниците в CodeIT

Скот Ву е спечелил голям брой влиятелни надпревари по програмиране

Новият сезон на състезанието по програмиране CodeIT стартира през днешния ден в 20.00 ч.

Световноизвестният ИТ гуру Скот Ву ще се срещне с участниците в състезанието за програмиране CodeIT, новият сезон на който стартира през днешния ден под патронажа на президента на България Румен Радев, оповестиха уредниците от Мусала Софт.

„ CodeIT освен подтиква професионалното развиване и рационализиране на младежите, занимаващи се с програмиране, само че им дава и опция да се срещнат с хора със сходни ползи, да основат контакти и да слагат основите на бъдещо ползотворно професионално съдействие “, показа член кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на Русенски университет „ Ангел Кънчев “ и патрон на първи кръг на надпреварата.

Както в предходните сезони, по този начин и в този, гениите в спортното програмиране ги чакат тениски за всички, дали ненулев резултат, награди за най-хубавите и среща със Скот Ву. Той е троент притежател на златен орден от интернационалната олимпиада по информатика (IOI) и изцяло най-хубавият играч на IOI за 2014 година През 2016 година печели златен орден на международния край на ICPC (Международен конкурс по програмиране на колежите) в Харвард.

Скот Ву е троент притежател на златен орден от интернационалната олимпиада по информатика (IOI)

Скот Ву е работил в Addepar, Hudson River Trading и Jane Street, след което става съосновател на тайно стартъп в Сан Франциско. Започва да се състезава в състезания по програмиране от 2009 година и към момента взе участие и разяснява за забавление. Любимият му логаритъм е sqrtN bucketing.

Първият кръг (маратон) на CodeIT ще продължи три седмици. Той включва една задача, за която всеки участник би трябвало да доближи допустимо най-оптималното решение по отношение на останалите състезатели.

CodeIT е частен конкурс по информатика, проведен от Мусала Софт и едно от най-старите надпревари по програмиране в света. В него няма възрастови ограничавания за ИТ гениите, само че главната група участници са възпитаници и студенти с ползи в логаритмите и спортното програмиране – доста от тях медалисти от интернационалните олимпиади.

По правилник състезанието има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен край в София. До финала доближават най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР