Скот Коултън, създател на популярните хорър серии Five Nights At

...
Скот Коултън, създател на популярните хорър серии Five Nights At
Коментари Харесай

Създателят на Five Nights At Freddy's се оттегля от гейм сцената

Скот Коултън, основател на известните хорър серии Five Nights At Freddy, разгласи решението си да напусне сцената на гейм създаването. В обръщение, оповестено на уеб страницата си, Коултън споделя, че в бъдеще може да се завърне към света на видеоигрите, само че като занимание.

Съобщението на Коултън идва на седмата година от появяването на филмовия откъс към първата игра от поредицата, както и в седмица, която беше белязана от шума към даренията на Коултън за политически фигури в Съединени американски щати. И да, става дума за някогашния американски президент Доналд Тръмп. От записите на OpenSecrets, излиза наяве, че Коултън е дарил над $36 000 на политици от републиканската партия, като Тръмп. Както може и да се чака, хейт машината на Мрежата влезе в деяние, провокирайки всенародно заклеймяване на известния разработчик, дал на света една от най-оригиналните игри в хорър пространството през днешния ден.

„Мислех си, че през последните седем години съм си спечелил привилегията да преценям метода, по който се пробвам да се отнасям хората, само че ето ме тук: трансформирал се в настояща тематика в Twitter за това, че съм хомофоб, изнасят моя персонална информация, а хора ме заплашват дойдат в дома ми, с цел да се разправят с мен. И всичко това, тъй като съм упражнил своето право и дълг в качеството си на американски жител, да гласоподавам за и поддържа претендентите, които смятам ще ръководят най-добре моята страна, за всички в нея. И това не е нещо, за което съжалявам“, написа с мъка Коултън. Той добавя, че измежду претендентите, на които е дарил пари за политическите им акции има мъже, дами, бели, цветнокожи, републиканци и демократи. Той продължава с аргументацията на дейностите си – нещо, което надали е най-правилното, когато си се изправил пред коя и да е трол войска и приключва с това, че има намерение да откри собствен правоприемник, който да поеме оттук-нататък развиването на Five Nights at Freddy’s.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР