Скорсезе и Кейт Бланшет, сн. БГНЕС Американският кинорежисьор Мартин Скорсезе

...
Скорсезе и Кейт Бланшет, сн. БГНЕС Американският кинорежисьор Мартин Скорсезе
Коментари Харесай

Мартин Скорсезе и Кейт Бланшет откриха фестивала в Кан


Скорсезе и Кейт Бланшет, сн. БГНЕС

Американският кинорежисьор Мартин Скорсезе и австралийската актриса Кейт Бланшет, която е тазгодишният ръководител на журито, оповестиха 71-ия кинофестивал в Кан за открит, заяви Франс прес.

Това е първото издание на форума след експлоадирането на абсурда с американския продуцент Харви Уайнстийн.

" Споделяме пристрастеност към киното, всички сме тук, с цел да честваме седмото изкуство ", разгласи режисьорът на " Шофьор на такси ", който дружно с Кейт Бланшет откри нощес публично 12-дневния фестивал на киното.

Скорсезе ще получи премията " Златна карета " за изцяло творчество. Тази премия се връчва при започване на паралелната секция на фестивала " Петнайсетдневка на режисьорите ".

Сред другите членове на журито са френската актриса Леа Сейду, американската актриса Кристен Стюарт, американската режисьорка Ава Дюверне, френският режисьор Робер Гедигян, канадският режисьор Дени Вилньов и съветският режисьор Андрей Звягинцев.

" Златната палма " на Фестивала в Кан ще бъде връчена на 19 май. За нея се състезават 21 кино лентата. Извън конкурсната стратегия е планувана премиерата на " Соло: История от Междузвездни войни ".

Тази година уредниците са планували стартирането на специфична телефонна линия, на която жертвите на полово принуждение да споделят какво им се е случило.

Тазгодишната селекция се е постарала да включи във феста повече дами режисьори.

Освен това 100 дами ще дефилират по аления килим на кинофестивал в Кан в символ на взаимност с жертвите на полово принуждение в Холивуд.

Дамската акция е планувана за събота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР