Скоростта, с която венецуелският боливар се срива спрямо долара, е

...
Скоростта, с която венецуелският боливар се срива спрямо долара, е
Коментари Харесай

Валутата, срещу която доларът поскъпна с близо 3000% за година

Скоростта, с която венецуелският боливар се срутва по отношение на $, е сложна за премерване. Това е един от редките пазарни придвижвания, които са толкоз луди, че да ги анализираш от вероятност на сриващата се валута, е просто несъответстващо. Защото цената й, несъмнено, не може да падне с повече от 99.99 %, написа Bloomberg.

Увеличението, въпреки това, може да е безгранично. И хвърля доста повече светлина.

На черния пазар, мястото на което съвсем всички венецуелци се снабдяват с долари в властническата страна - щатската валута се увеличи със 135 % единствено този месец, сочат данните на dolartoday.com. От началото на годината покачването е 2,959 %. А през последните две години - 10,768 %. Bitcoin, криптовалутата по която полудяха всички и от чието рали се завъртяха главите на вложителите, увеличи цената си с 2,500 % против $ за същото време.

Финансите и стопанската система на Венецуела се сринаха под тежестта на обществените политика на Венецуела. Но хиперинфлацията се ускори, откакто президентът Николас Мадуро ускори харченето, като го финансира, натискайки централната банка да усили печатането на пари. Планът му по-рано този месец да реструктурира дълга на страната единствено добави към хаоса.

В четвъртък един $ се търгуваше против 96 794 боливара. А стартира седмицата при курса 82 186 за един $ и към 10 000 в края на юли. Официалният курс, избран от държавното управление, е 10 боливара за $.Ситуацията е толкоз излязла от надзор, че някои от най-близките хора на Мадуро, към този момент стартират да мислят немислимото до неотдавна: въвеждането на някои от политиките на свободния пазар. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР