Скоростта им ще е до 80 км/ч. В същото време

...
Скоростта им ще е до 80 км/ч. В същото време
Коментари Харесай

Първият в света маршрут с безпилотни автобуси стартира в Обединеното кралство

Скоростта им ще е до 80 км/ч. В същото време двама чиновници на транспортната компания въпреки всичко ще бъдат на борда на рейсовете: „ водач за сигурност “, който ще следи работата на безпилотната технология, и „ капитан “, който ще ревизира билети и ще дава отговор на въпроси на клиентите.

Пет самостоятелни рейса ще могат да транспортират до 10 000 пасажери по маршрута AB1 всяка седмица, съгласно компанията за публичен превоз Stagecoach. Стандартен билет за един възрастен коства £7,20 или почти $9.

В известие, направено в края на предходната седмица, Stagecoach назова стартирането на маршрута „ значим крайъгълен камък за самостоятелната технология “. Компанията добави, че AB1 се „ счита за първия регистриран автобусен маршрут в света, който употребява пълноразмерни самостоятелни рейсове “.

Тестовете, които са част от плана CAVForth, ще продължат до 2025 година Автономните рейсове работят благодарение на набор от датчици и изкуствен интелект, под непрекъснатия надзор на лидера, осигурявайки сигурност.

Партньори по плана дружно със Stagecoach са Fusion...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР