Скоростният път Видин - Ботевград ще е готов най-рано през

...
Скоростният път Видин - Ботевград ще е готов най-рано през
Коментари Харесай

Скоростният път Видин - Ботевград ще е готов най-рано през 2025 г.

Скоростният път Видин - Ботевград ще е подготвен най-рано през 2025 година В момента се работи на всички сектори, за които има издадено позволение за градеж, а по другите се проектира и се чака решението на съда. Това разгласи зам.-министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков във Видин по времена на инспекция.

Той бе придружаван от регионалния шеф на Видин Огнян Михайлов и заместник-кмета по строителството на община Видин Светослав Скорчев. Обиколката е част от акцията на Министерство на регионалното развитие за инспекция на място на строителството на значимите пътни инфраструктурни обекти в страната.

Превръщаме строителната заблуда, основана от предходните ръководещи в действително строителство, сподели арх. Шишков и изрази удовлетворение от видяното на терена.

" Доволен съм от видяното. По цялото трасе, където има фронт за работа и издадени позволения за градеж, се работи на цялостни обороти. Става дума за секторите сред Ботевград и Мездра, както и сред Ружинци и Видин " , сподели арх.Шишков.

Той осведоми, че през ноември се чака решение на съда по отношение на Подробния организационен проект за сектора на трасето от Ружинци до Монтана, след което ще стартират процедури за отчуждаване на парцели и издаване на позволение за градеж.

Оптимистичният период е действителни строителни действия там да стартират след средата на 2022 година

" За страдание, както при други национални обекти и тук се натъкваме на съществени проблеми. Участъкът сред Монтана и Враца го няма. Истината е, че там в началото е имало идейно трасе, което обаче не е утвърдено. АПИ започва процедури за ново планиране, което ще отнеме време, тъй като ще се прави и екологична оценка. И тук се строи от двата края, а средата просто я няма ", разяснява арх. Шишков.

Служебното държавно управление ще работи на оптимални обороти, с цел да може секторът да се строи законно и по разпоредбите, с цел да се наваксат насъбраните проблеми, даде обещание заместник-министърът на районното развиване и благоустройството.

" Транспортният кулоар е извънредно значим за България и Северозапада, а е необичайно, че няма повсеместен план ", сподели още арх. Шишков.

Като различен проблем, заложен при строителството на скоростния път, той уточни препроектирането на седем кръгови кръстовища, които са били заложени в първичния план. Те ще се заменят от кръстовища на две равнища, плановете за които занапред ще се утвърждават.

Оптимистичният период за довеждане докрай на правите в градеж е сред 28 и 53 месеца , както е по контракт, а за връзката сред Враца и Монтана към момента не може да се предвижда, защото процедурите стартират изначало.

За 4 години ще са подготвени избрани сектори - ние разкрихме проблемите, назовахме ги, и в този момент ще работим, с цел да наваксаме закъсненията, сподели арх.Шишков.

На въпрос от публицисти – ще бъдат ли налагани наказания за позволените нарушавания, той отговори, че наказания могат да наложат единствено гласоподавателите.

" Строителството и поддържането на пътища е било превърнато във финансова пирамида от предходните ръководещи ", разяснява арх. Шишков митингите на строителните компании.

" Предишното държавно управление е дало 720 млн. лева задатъци на компании за строителство, което към момента не е почнало, а в това време е възлагана работа без да има запас за това. Това е пирамида ", изясни заместник-министърът на районното развиване.

Държавата има обезпечени 100 млн. лева за поддържане на пътищата през зимния сезон и обществото би трябвало да е умерено, сподели арх. Шишков. " Средствата за почистване и опесъчаване са подсигурени и компаниите ще работят по законовите правила ", увери той.

Държавата обаче към момента не е упълномощила нищо на компаниите обвързвано със зимното разчистване на републиканските пътища.

Заместник-министърът на районното развиване инспектира и ремонта на синагогата във Видин . Знаковата постройка е в развой на реституция, като средствата от 10 млн. лева са от еврофондовете през оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година

Помощник-техническият началник на обекта Генадий Иванов съобщи, че до края на другата година постройката би трябвало да бъде подготвена, като се трансформира в културен център на името на Жул Паскин, който е роден във Видин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР