Скорошната смъртоносна катастрофа на пътнически самолет Сухой Суперджет 100 на

...
Скорошната смъртоносна катастрофа на пътнически самолет Сухой Суперджет 100 на
Коментари Харесай

Руският главен прокурор изнесе потресаващи данни след самолетната катастрофа на Шереметиево

Скорошната смъртоносна злополука на пътнически аероплан " Сухой Суперджет 100 " на летище " Шереметиево " е резултат от плачевното положение на съветската авиационна промишленост, неналичието на подготовка на водачите и остарелите правила за сигурност, разгласи основният прокурор на Русия Юрий Чайка, съобщи БГНЕС.
От 2017 година 550 водачи от гражданската авиация на Русия са били освободени от служба, а 160 летателни лиценза в цялата страната са били анулирани след осъществени инспекции, съобщи пред депутати в Държавната дума Чайка.
" Проблемът с качеството на образованието на водачите към момента остава неотложен ", предизвести основният прокурор. Много от авиотренировъчните центрове нямат задоволително добре подготвени инструктори и техника, с цел да работят дейно. Два сходни центъра не са могли да образоват задоволително добре водачи и са били закрити. Регистрирани са и случаи, при които водачи са летели без да са приключили нужния курс на образование, безапелационен е Чайка.
Държавната стратегия за авиационна сигурност не е била обновявана в Русия от 2008 година и не може да покрие интернационалните условия, уточни още основният прокурор на Русия. Никой в държавното управление не е претрупан със задачата да следи тази стратегия и по какъв начин тя се извършва, стана ясно от думите му
Чайка остро разкритикува Министерството на превоза на Русия за продължаващата неспособност да изготви и одобри нужните законови актове за узаконяването на самолетите, за техните производители и за образованието на летателния личен състав.
Главната прокуратура на Русия е открила, че над 400 търговски самолети са били модифицирани от превозвачите без да е осъществено каквото и да било изследване или да има налични документи за измененията. Това е станало допустимо с помощта на Федералната авиотранспортна организация " Росавиация ", която постоянно е много бюрократична и мудна при използването на регулациите при работата на авиопревозвачите, показва Юри Чайка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР