Разочароващи снимки преди и след трансформацията на градска магистрала възмущават хората: „Това разбива сърцето ми“

...
Скорошна публикация на Redditor накара хората да се оплакват от
Коментари Харесай

Скорошна публикация на Redditor накара хората да се оплакват от много актуален проблем.

Публикувано към r/UrbanHell, subreddit, който приветства „всякакви снимки, които показват или грозота, или проблем в градското развитие“, показва снимка на квартал в Детройт от средата на 50-те години над снимка на същия квартал от 1962 г.

Снимката от 1950 г. показва квартал и няколко души, които вървят по широк тротоар. Снимката от 1962 г. показва привидно същата област, само че сега на преден план се очертава обширна магистрална система и не се виждат хора.

Над изображенията има заглавието: „Унищожаването на американските градове – Детройт Издание.”

History.com съобщи, че Министерството на транспорта на САЩ е изчислило, че над 475 000 домакинства – което се равнява на повече от 1 милион души – са били разселени в резултат на строителството на федерална магистрала, което до голяма степен е извършено между 1950 г. и 1970 г.

Магистрални системи като тази, показана тук, причиниха — и продължават да причиняват — вреди на общностите и околната среда.

От гледна точка на общността, те нарушават пешеходните пейзажи и причиняват определени ценности на собственост увеличават, като същевременно значително намаляват тези на другите. Да не говорим, че множество малки фирми са загубени и общностите, които вече са лишени от права, често са най-силно засегнати.

Пешеходните градове като тези, унищожени от големи магистрални системи, позволяват на хората да спестяват пари и да останат по-здрави, така че тяхната загуба може да бъде огромно. Промяната принуждава мнозина да се нуждаят от кола, но не и преди, и данните показват, че струва на средния американец почти 10 000 долара годишно да притежава кола.

От гледна точка на околната среда тези магистрални системи водят до повече и по-малко коли дървета, като и двете водят до по-големи емисии на затоплящи планетата газове в околната среда. Данните на Агенцията за опазване на околната среда показват, че транспортът представлява най-голямата част (29%) от повишаващите температурата емисии. Освен това близо 60% от тези емисии идват от типа превозни средства, от които милиони американци зависят за ежедневните си дейности.

Магистрални системи като тази също са опустошителни за дивата природа, което води до фрагментиране на местообитанията, загуба на местообитания и смърт от автомобили.

„Това е такъв срам“, оплака се един коментатор. „Тази улица изглежда много по-привлекателна и жива.“

„Разбира се, че трябва да разрушите тези грозни сгради, къде другаде ще построите тези красиви магистрали“, саркастично каза този коментатор.

< p>И един го запази кратък и сладък, като каза: „Няма нищо по-американско от булдозерирането на съществуващи квартали за магистрала.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която улеснява да си помогнете сами, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР