Скоро външните твърди дискове могат да се окажат ненужни и

...
Скоро външните твърди дискове могат да се окажат ненужни и
Коментари Харесай

Новият стандарт SD Express - 985 MB/s скорости и обем до 128TB



Скоро външните твърди дискове могат да се окажат ненужни и да правят отстъпка място на SD картите. SD асоциацията - която дефинира стандартите при този тип носители - преди малко показа новия формат, наименуван SD Express. Той прибавя PCIe и NVMe интерфейсите към портативните карти.

Най-важното изражение на тази оригиналност е скоростите, които могат да бъдат постигани - до 985 MB/s. Още по-впечатляващи са размерите на SD Express - потенциалът е повишен от 2TB до 128TB. Това несъмнено са теоретичните граници на предпазване, само че не след дълго една SD карта ще може да размени всички външни носители, които потребителите употребяват.

Ако обърнем тези числа в действително наличие, това значи към 25 000 кино лентата с висока резолюция или 256 милиона фотоси с размер 500kB всяка. За феновете на музика - това са 25 милиона песни - две карти ще могат да запазят цялата сбирка на Spotify (35 милиона).

В момента даже 1TB SD карти са необичайност и костват стотици левове, тъй че приемането и разпространяването на новия стандарт ще отнеме време. С все по-качественото 4K, 8К и VR наличие обаче потребностите от носители с по-голям потенциал може да форсира доста смяната.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР