Скоро в Хърватия ще започне да функционира получи Музей на

...
Скоро в Хърватия ще започне да функционира получи Музей на
Коментари Харесай

Правят интернет музей на фалшивите новини в Хърватия

Скоро в Хърватия ще стартира да действа получи Музей на подправените вести, който в първата фаза е умислен като уеб страница.
Планира се в него да има свидетелства на публицисти и учени,, принадлежности за насърчаване на медийна просветеност и сериозно мислене и различаване и битка против „ подправени вести “ (фейк нюз).
Инициаторът на плана за Хърватския музей на подправените вести Ролдан Прелог, някогашен публицист и редактор и сегашен аспирант по осведомителни и информационни науки във Философския факултет в Загреб, показва, че този план е принос към световната битка против дезинформацията, която е извънредно огромна заплаха за демокрацията и развиването на отворени общества.
Прелог разкрива, че неговият проект е да събере допустимо най-вече свидетелства от известни публицисти и изтъкнати специалисти от медиите, връзките и други свързани области, които са се сблъсквали с в работата си. Прелог съзнателно акцентира термина „ дезинформация “, тъй като има вяра, че е доста по-точен от фразата „ подправени вести “, разпространявана от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп след президентските избори през 2016 година. Оксвен това самият собственик на Белия дом е прочут на мнозина като източник на подправени изказвания, тайни теории и постоянно вулгарни обиди.
Проектът на музея на подправените вести е нетърговски и през първата фаза е умислен като уеб страница, където всички заинтригувани жители, изключително младежите, могат да бъдат осведомени и образовани за феномена на в Хърватия и по света, сподели Прелог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР